Γλυκοπατάτες ογκρατέν στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
2 κ. σ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
2 φλ. τσαγιού πράσα κομμένα σε φέτες ή ένα φρέσκο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
8 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio
2 γεμάτα φλ. τσαγιού κολοκύθας, κομμένη σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
Οι γεμιστές ντομάτες είναι ένα υγιενό πιάτο και σήμερα θα το φτιάξεις πανεύκολα με ρύζι και κιμά.
Υλικά
Υλικά
350 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
2 κρόκους αυγών
450 γρ. χτυπημένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη, συν 2- 3 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη για το πασπάλισμα των κουραμπιέδων
1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. σ. κονιάκ
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Τα κολοκυθάκια είναι λαχανικά εποχής και θα φτιάξεις την ωραιότερη και πιο θρεπτική ομελέτα.
Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 στελέχη σέλινου, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού ρύζι ή ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι)
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση