Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

9 °C

Σήμερα, 5. Δεκεμβρίου 2021

ΚόσμοςΟλλανδία- κορωνοϊός: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους κατά των μέτρων..

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.Ουρουγουάη: Μία καπετάνισσα στους τοίχους των ναυπηγείων Τσάκου

Η εικόνα, εκτός από τον συμβολισμό για τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό στη μακρινή Ουρουγουάη.Έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία..

Το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας, στην ανατολική Ιάβα, εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας σύννεφα καπνού και τέφρας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να σπεύσουν σε κοντινές περιοχές, μεταξύ άλλων στο Λουματζάνγκ.Τρόμος στον αέρα: Επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα αεροσκάφους στα 3.500 πόδια..

Δεν το χωράει ανθρώπου νους κι όμως πρόκειται για γεγονός. Ένα τρομακτικό γεγονός που σημειώθηκε εν ώρα πτήσης.Διαδηλώσεις στην Τουρκία: Πολίτες βγήκαν στους δρόμους, χτυπώντας άδειες κατσαρόλες και φωνάζοντας ".. δεν έχουμε να φάμε.."

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για την ακρίβεια έχουν γίνει πλέον καθημερινές, καθώς οι τιμές βασικών αγαθών είναι στα ύψη και μεγάλο ποσοστό των πολιτών αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες του.  Νέα έρευνα αμφισβητεί την αξιοπιστία των Rapid test..

Ένα στα πέντε rapid test αποτυγχάνει να εντοπίσει τον κοροναϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα των rapid test, παρά την παρουσία συμπτωμάτων, μπορεί να δίνουν στους ασθενείς με κορωνοϊό ψευδή αίσθηση ασφάλειας, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη διασπορά του ιού. Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως μετά από έρευνα δύο ινστιτούτων και ενός νοσοκομείου στη Γερμανία.