Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023 -

ΤαξίδιαΙδανικοί προορισμοί για αποδράσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος..

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (3 με 5 Ιουνίου φέτος) δίνει σε πολλούς την ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση και μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών.Ναύπλιο- Άγ. Νικόλαος ο κρασόκτιστος: Τον έχτισε ένας καπετάνιος που σώθηκε από θαλασσοταραχή

Ο Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος είναι ένα ξωκλήσι που βρίσκεται στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων.Οινιάδες: Η άγνωστη αρχαία ελληνική πόλη με το βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος..

Ιστορίες, μυστήρια, θρύλοι και παραδόσεις… Αυτά συνοδεύουν τις διάφορες τοποθεσίες και πόλεις της Ελλάδας. Μέρη που έχουν εξερευνηθεί περισσότερο ή λιγότερο και ερείπια που υποδηλώνουν και αποκαλύπτουν σπουδαία γεγονότα από την αρχαιότητα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την αρχαία ελληνική πόλη με τον βασιλιά που δεν έπρεπε να τον δει ο ήλιος.Τα λουκέτα της αγάπης στις γέφυρες του κόσμου και η πικρή τους ιστορία..

Τις συναντάμε σχεδόν στα περισσότερα ταξίδια μας: γέφυρες σε μικρά ή μεγάλα ποτάμια, γέφυρες σιδερένιες, γέφυρες μαρμάρινες, πετρόκτιστες, ξύλινες αλλά και… γέφυρες με λουκέτα αγάπης! Γέφυρες σε όλο τον κόσμο με κάγκελα γεμάτα κλειδωμένα λουκέτα πάνω στα οποία είναι γραμμένα τα ονόματα των δύο ερωτευμένων με μια χαραγμένη καρδιά, με την προσδοκία αυτός ο έρωτας να κρατήσει για πάντα!

 

Νυμφόπετρες: Tο απολιθωμένο πέτρινο δάσος της Μακεδονίας

Βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στην Εγνατία Οδό και στο βορειοδυτικό άκρο της λίμνης Βόλβης.