Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 -
Heavy rain showers

25 °C

Σήμερα, 18. Ιουνίου 2018

ΤαξίδιαΟι πειρατές της Πάρου που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή!

Η Πάρος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων! Δεν είναι μόνο γνωστή για τα γραφικά χωριά της και τις πολύ όμορφες παραλίες της αλλά και για τα υπέροχα πλακόστρωτα σοκάκια της που μπορεί κάποιος να απολαύσει τις βόλτες του!

Tης Ελευθερίας Καραμπίνη

 Ταξίδι στον πρώην παράδεισο των πειρατών

Καταγάλανα νερά, παρθένες παραλίες, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις προσφέρει στους ταξιδιώτες το Γκραντ Μπαχάμα. Το τέταρτο σε μέγεθος από τα νησιά Μπαχάμες συνδυάζει τη γοητεία του παρελθόντος με τις σύγχρονες ατραξιόν.Ταξίδι στην αγαπημένη παραλία του Αλ Καπόνε

Μια ατελείωτη παραλία που εκτείνεται σε δέκα χιλιόμετρα, όπου ο Αλ Καπόνε διοργάνωνε πάρτι που τελείωναν, αφότου ο ήλιος είχε ανέβει στο υψηλότερο του σημείο.Μήλος: Το γνήσιο, το αυθεντικό, το ανεπιτήδευτο

Σαρακήνικο, Κλέφτικο, Συκιά, Παπάφραγκας, Φυλακωπή, κατακόμβες, αρχαίο θέατρο, μεσαιωνικό κάστρο: αυτά είναι τα διασημότερα θέλγητρα της Μήλου, του νοτιότερου νησιού του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, που, χωρίς υπερβολή, αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο.

 

Κορώνη: Η γραφική κωμόπολη με το ενετικό κάστρο που θυμίζει νησί! (φωτό)

Τα τοπία είναι μαγευτικά! Σύμφωνα με τα ομηρικά έπη, λεγόταν Αιπεία και ο Αγαμέμνονας την είχε τάξει στον Αχιλλέα κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου. Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, από την κουρούνα, ένα χάλκινο νόμισμα που βρέθηκε στην περιοχή κατά τη διάρκεια ανασκαφών.