Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 6. Αυγούστου 2021

Ορθοδοξία

 

Tι είπε η Παναγία εμφανιζόμενη σε ερημίτη μοναχό του Αγίου Όρους

Η Κυρία Θεοτόκος όταν φανερώθηκε στον πρώτο ερημίτη του Άθωνα, τον άγιο Πέτρο (655-681) και μετά από τέσσερις ως πέντε αιώνες στον ηγούμενο της Μεγίστης Λαύρας Νικόλαο και στον ένα και στον άλλο είπε:Oι εκτελεστές του ζήτησαν να σταματήσει να προσεύχεται για να τον πιάσουν οι σφαίρες!

Ο ιερομάρτυς μητροπολίτης Βενιαμίν Καζάντσεφ που εκτελέστηκε με τυφεκισμό, ενώ έκανε κάποτε τη θεία λειτουργία, είδε να κατεβαίνη στο άγιο ποτήριο μια φλόγα πυρός. Όλοι μας την είδαμε. Ήταν κάτι το αισθητό.Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τις φωτιές, προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές

Συγκλονισμένος από τις φωτιές που καίνε σε ολόκληρη τη χώρα δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, σε δήλωσή του, εύχεται να μην θρηνήσουμε θύματα, ενώ καλεί όλους μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον και τη φύση.Θεοτόκος: Σε αυτή την εκκλησία η Παναγία έμαθε τον επικείμενο θάνατό της

Ο Ναός ονομάζεται «Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο» και είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο. Εκεί ακριβώς όπου στέκει ο Ναός αυτός, ήταν λέγεται ο χώρος προσευχής της Υπεραγίας Θεοτόκου στα χρόνια που έζησε μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου.

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από το χώρο που βρέθηκε η Παναγία τρεις μέρες πριν την κοίμησή Της.