Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 -

ΟρθοδοξίαΗ Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου παρουσίασε την έκδοση «Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσικής στο Άγιον Όρος – Μαθήματα Γέροντος Διονυσίου Φιρφιρή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προέβη στην παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσικής στο Άγιον Όρος – Μαθήματα Γέροντος Διονυσίου Φιρφιρή», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με τη συμμετοχή ιεραρχών, ιερέων, μοναχών, μοχαζουσών και ιεροψαλτών.Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσικής στο Άγιον Όρος – Μαθήματα Γέροντος Διονυσίου Φιρφιρή στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προβαίνει στην παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσικής στο Άγιον Όρος – Μαθήματα Γέροντος Διονυσίου Φιρφιρή», τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.Στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία συμμετείχε ο Βαρθολομαίος - «Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στον πόλεμο είναι ντροπή»

Στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία συμμετείχε το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 Συνάντηση Οικουμενικoύ Πατριάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.Η ιστορία της Αγίας Ζώνης και το ταξίδι της στην Κύπρο

Ο όμιλος παραπολιτικά προχώρησε σε μεγάλο αφιέρωμα για το Ιερό και μοναδικό Κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας, την Τιμία Ζώνη.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός παρουσιάζει αφιέρωμα για το ταξίδι της Τιμίας Ζώνης στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2024 ενώ αναφέρεται στην ιστορία αυτής.“Το Λαμπρόν Σεμνολόγημα”: Οδοιπορικό του Pemptousia TV στην Έδεσσα για τον Άγιο Καλλίνικο

Δείτε προσεχώς στην PEMPTOUSIA TV το πρώτο μέρος από το Οδοιπορικό στην Έδεσσα, για το αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης ”το Λαμπρόν Σεμνολόγημα”.