Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

27 °C

Σήμερα, 15. Σεπτεμβρίου 2019

ΟρθοδοξίαΣταρ του Χόλιγουντ απευθύνει δημόσια έκκληση για να φτιαχτεί Ορθόδοξο Μοναστήρι!

Στον αγώνα της Ρουμάνας Ορθόδοξης μοναχής Ιωσηφίας που ζει στην Ιρλανδία και προσπαθεί να φτιάξει μοναστήρι στην καρδιά της νησιωτικής χώρας συμπαρίσταται ο διεθνούς φήμης ηθοποιός του Χόλιγουντ και τραγουδιστής Jonathan Jackson.Περί νοεράς προσευχής

Ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής κοιμήθηκε το 1959 με οσιακό τρόπο την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.
Στος επιστολες του άφησε μια μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη...

Περί νοεράς προσευχήςΗ αγάπη στους διάπλους μας

Η συμπόνια είναι η ευαισθησία των καλών ψυχών που αγαπούν τους διπλανούς τους. Οι συμπονετικοί άνθρωποι υποφέρουν μαζι με αυτούς που υποφέρουν από πόνο και αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα που πλήττει τον διπλανό τους ως δικό τους. Σπεύδουν να βοηθήσουν και ανακουφίζονται όταν αυτοί που υποφέρουν αποζημιώνονται.

 

Σήκωσε τον σταυρό σου και ακολούθησε το Χριστό..

 

Τι σημαίνει να σηκώσουμε τον σταυρό μας;

 Ό Κύριος λέει ότι ό καθένας από μας πρέπει να σηκώσει τον δικό του σταυρό.

 Τι σημαίνει αυτό; Ποιος είναι αυτός ό σταυρός; Για τον καθένα ό σταυρός είναι διαφορετικός και αυστηρά προσωπικός, διότι για τον καθένα ό Θεός έχει ετοιμάσει τον δικό του σταυρό.Γιορτάζοντας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Τένεδο..ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Ρωμαίικη Κοινότητα της Τενέδου γιόρτασε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή και απόδημων Τενεδίων, που ακόμα βρίσκονται στο νησί.