Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 15. Νοεμβρίου 2019

Ορθοδοξία36 χρόνια Ψευδοκράτος: Τα συγκλονιστικά στοιχεία από τις καταστροφές σε μοναστήρια και εκκλησίες

Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από την παράνομη και αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενέργεια η οποία καταδικάστηκε με ψηφίσματα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Τον Νοέμβριο του 1983, η Τουρκία υποκίνησε και επιδοκίμασε τη «μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας» στην κατεχόμενη περιοχή από την τουρκοκυπριακή ηγεσία.Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η προσκύνηση του αγίου Χρυσοστόμου δίνει μία παρηγοριά, μία παραμυθία στον άνθρωπο»

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, όπου και φιλοξενείται προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών η τιμία κάρα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επί τη ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου καιΟριστικά εκτός Ποινικού Κώδικα η βλασφημία- Τι θα γίνει τελικά με το Άρθρο 3 του Συντάγματος

Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την τελευταία στιγμή την επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Οι τροποποιήσεις αυτές υπερψηφίστηκαν αργά χθες βράδυ από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, επομένως η βλασφημία και επισήμως από σήμερα δεν αποτελεί αδίκημα.Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης)

«Είναι πολλά πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος δεν τα γνωρίζει, ή, αν τα γνωρίζει, τα καταφρονεί. Είναι ένα θέμα, το οποίο διδάσκει κανένας στα παιδιά. Εάν δεν το έχει γευθεί, είτε πικρό είναι, είτε γλυκό, εάν δεν το χει γευθεί, τα παιδιά δεν πληροφορούνται.Τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στο Φανάρι

Την εορτή του Αγίου Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου τίμησαν σήμερα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στις ακολουθίες χοροστάτησε από του Παραθρονίου ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:  “Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία των δοκιμαζόμενων Χριστιανών στη Μ. Ανατολή»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Θρησκευτική Διπλωματία με θέμα «Η Θρησκεία στον Σύγχρονο Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Διάλογο και την Ειρήνη» που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιοδικού «Foreign Affairs The Hellenic Edition», σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και του υπου