Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

14 °C

Σήμερα, 12. Απριλίου 2021

Ορθοδοξία

  

Σήμερα το 1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου..

Σας ενημερώνουμε ότι η Πεμπτουσία διοργανώνει το «1o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό» σήμερα  Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 19:00 – 21:00. 

Θέμα ομιλίας και συζήτησης:«Η ΘΥΣΙΑ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Για να εγγραφείτε παρακαλούμε κάντε κλίκ εδώ:Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (BINTEO)

Την Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών τέλεσαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου την Παρασκευή το απόγευμα. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα όπου ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και η αδελφότητα έψαλαν τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο. 

Παρακολουθήστε:Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Μαγγίνας

Εκοιμήθη πριν λίγη ώρα ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Μαγγίνας. Ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως..

Σήμερα, 10 Απριλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου, Πομπηΐου, Μαξίμου, Μακαρίου, Αφρικανού και των συν αυτοίς και του Νεομάρτυρος Δήμου ή Δημητρίου αλιέως. Επίσης, σήμερα, μνημονεύουμε το συγκινητικό μαρτύριο του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Αρκαδίας.