Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 22. Ιουλίου 2019

ΟρθοδοξίαΒρέθηκε ο Ναός των Αποστόλων κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας- Είχε χτιστεί πάνω από την κατοικία δύο μαθητών του Ιησού Χριστού!

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα βρήκαν την Εκκλησία των Αποστόλων, η οποία σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση είχε χτιστεί πάνω από την κατοικία των μαθητών του Ιησού Χριστού, Πέτρου και Ανδρέα στο χωριό Βηθσαϊδά, κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας.

Του Αντώνη Μακατούνη Εκοιμήθη ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός της Μητροπόλεως Κορίνθου..

Θλίψη στην κοινωνία της Κορινθίας προκάλεσε η είδηση της κοίμησης του Γέροντα Νεκταρίου Μαρμαρινού. Ο Μακαριστός π.Νεκτάριος εκοιμήθη σήμερα Κυριακή.«Μέσω των Θεολογικών Σπουδών στην Ελλάδα οι φοιτητές από το εξωτερικό γίνονται πρεσβευτές της Ορθόδοξης παράδοσης μας»

Την εμπειρία του από το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Γεωργία, προσκεκλημένος του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ.

 

Το μήνυμα του ευαγγελίου της Κυριακής: «Εγωισμός και αλήθεια»

Στη αυριανή ευαγγελική περικοπή βλέπουμε έναν παράξενο διάλογο μεταξύ του Χριστού και των δαιμόνων που βασάνιζαν δύο ταλαίπωρους ανθρώπους στη χώρα των Γεργεσηνών. Παράξενο! Ο Χριστός λέει μία μόνο λέξη: «υπάγετε», δείγμα του ότι δεν προκαλεί, ούτε αφήνεται στον διάλογο αυτό, αλλά τον ανέχεται μέχρι να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη θεραπεία των δαιμονισμένων.Ο Προφήτης Ηλίας δεν πέθανε ποτέ και θα επιστρέψει πριν τη Δευτέρα Παρουσία..

Ο  Προφήτης Ηλίας, όπως και ο Ενώχ, ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι αναλήφθηκαν στους ουρανούς, χωρίς να έχουν πεθάνει. Στις 20 Ιουλίου, μερα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Προφήτη Ηλία, δεν εορτάζουμε την κοίμηση του γιατί ο προφήτης Ηλίας δεν πέθανε. Γιορτάζουμε την ανάληψή του .