Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

ΟρθοδοξίαΔιδαχές από τον Άθωνα – «Η πνευματική ζωή του ανθρώπου»

Ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, με θέμα: «Η πνευματική ζωή του ανθρώπου».

Η ομιλία μεταδόθηκε και από την εκπομπή «Διδαχές από τον Άθωνα» στη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.Βεροίας Παντελεήμων για τη θεσμοθέτηση του “γάμου” ομοφυλόφιλων ζευγαριών: «H Eκκλησία αγνοήθηκε με προσβλητικό και απαράδεκτο τρόπο»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετά την θεσμοθέτηση «γάμου» μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου εξέδωσε την παρακάτω ποιμαντορική εγκύκλιο, η οποία αναγνώστηκε το πρωί της Κυριακής, 25ης Φεβρουαρίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της επαρχίας.Τέμπη: Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας – Λαρίσης Ιερώνυμος : «Τον κεκοιμημένο δεν τον τιμάς με θόρυβο» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστηχήματος των Τεμπών τελέστηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Οι τραγικές θύμησες, δημιούργησαν μια βαριά ατμόσφαιρα, ενώ στο σημείο έδωσαν το παρών και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.Ο όλεθρος της εγωπάθειας και η ευλογία ταπεινώσεως – Του Λάμπρου Σκόντζου

Με τη χάρη και την ευσπλαχνία του Αγίου Θεού φθάσαμε για μια ακόμα φορά στο άγιο Τριώδιο, στην ιερότερη και κατανυκτικότερη εορτολογική περίοδο του εκκλησιαστικού έτους.Ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών – Μητροπολίτης Βαρνάβας: «Πότε ξανά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.Πρώτη Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στην Ι. Μ. Ταμασού ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού στο Επισκοπειό. Της ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και συλλειτουργούντων κληρικών της Μητρόπολης Ταμασού και άλλων Μητροπόλεων.

Παρακουλουθήστε σε επανάληψη την Ιερά Αγρυπνία: