Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2021

ΟρθοδοξίαΓιορτή του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα ναό της Νέας Ιωνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσονται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευσταθίου, καθώς και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, Προστάτου και Εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας.

 

Aνακομιδή Ιερών λειψάνων Οσίου Αμφιλοχίου Μακρή – «Μύρισε τα χέρια μου! Ακόμα ευωδιάζουν!»

Μετά την παρέλευση δέκα χρόνων από την Οσιακή κοίμηση του Αγίου Αμφιλόχιου Μακρή, στις 19 Σεπτεμβρίου του 1980, πραγματοποιήθηκε η εκταφή των Ιερών του λειψάνων. Προΐστατο ο τότε Ηγούμενος και μετέπειτα Επίσκοπος Τράλλεων κ. Ισίδωρος και παρευρίσκονταν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Τιμόθεος, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας, υπερτίμου και εξάρχου Ευρώπης, κ. Δημητρίου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό της Επαρχίας της Γαλλίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου, εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.
Το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, και κήρυξε το θείο λόγο.Η μνήμη της Αγίας Ευφημίας στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.