Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Μαγειρική



Πεντανόστιμα κανελόνια με σπανάκι

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας κανελόνια με σπανάκι!

Υλικά

350 γρ. κανελόνια

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι

500 γρ. ρικότα

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4-5 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  

Παραδοσιακά κανελόνια της γιαγιάς

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς

300 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml κόκκινο κρασί

400 ml τοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη



Κοτόπουλο με μέλι, τζίντζερ και καστανό ρύζι

Μια διαφορετική συνταγή για νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκατοστών
2 κ.σ. αλεύρι
40 γρ. τζίντζερ τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. μέλι
½ – 1 λεμόνι, χυμό
1 κ.σ. ελαιόλαδο



Κοκορέτσι στο φούρνο

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το κοκορέτσι στο φούρνο

1 αντεριά (αντεράκια) από αρνί
1 συκωταριά από αρνί
Λίγα γλυκάδια από αρνί
1 μπόλια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη προαιρετικά

Εξοπλισμός
Ξύλο κοπής
Σουρωτήρι
Ταψί
Φούρνος