Τρίτη 23 Απριλίου 2019 -
Ελαφριά βροχή

18 °C

Σήμερα, 23. Απριλίου 2019

Μαγειρική



Η συνταγή της ημέρας: Μους χαλβά με ταχίνι

Μεγάλη βδομάδα πλέον και τι καλύτερο από ένα νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι ! Οι σπουδαστές ζαχαροπλαστικής τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ και ο pastry chef Αθανασιάδης Αθανάσιος θα σας εκπλήξουν με την τόση ανάλαφρη και γεμάτη γεύση της μους, μία μους η οποία φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε όλο το χρόνο και αν την καταψύξετε να καταναλωθεί ως ‘’παγωτό’’ !!!



Δοκιμάστε νηστίσιμο και πεντανόστιμο ριζότο λαχανικών!

Υλικά:
Ρύζι για ριζότο
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες όχι κονσέρβα
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό για το τέλος



Βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα

Η σάλτσα είναι εναργής και λαμπερή, κάτι που οφείλεται στη σύβραση όλων των υλικών χωρίς άλλη προεργασία, δια χειρός Μοναχού Επιφάνειου.

Υλικά



Τα μυστικά της νηστίσιμης κουζίνας του Αγίου Όρους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όµως λιτή και µε ξεκάθαρη µεσογειακή ταυτότητα. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιµοποιεί άφθονα µυρωδικά και µπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες. Προϊόν µακραίωνης παράδοσης, εγκολπώνει επιρροές που ανανεώνουν, χωρίς να αλλοιώνουν, το χαρακτήρα της.



Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά
Χταπόδι 1 μεγάλο
Κρεμμύδια 2 μεγάλα
Ντομάτες 6 ψιλοκομμένες στο μπλέντερ
Φύλλα δάφνης 3
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Ελαιόλαδο
Μακαρονάκι κοφτό 1 πακέτο
Οδηγίες



Μύδια τηγανιτά με κουρκούτι

Υλικά
Μύδια 1/2 κιλό κατεψυγμένα και καθαρισμένα
Μπύρα 1 κουτί
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει μέχρι να γίνει χυλός
Αλάτι - πιπέρι
Ηλιέλαιο
Οδηγίες