Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

4 °C

Σήμερα, 21. Ιανουαρίου 2020

Μαγειρική

 

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

Υλικά Συνταγής
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
Για τη γέμιση
500 γραμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο



Σαλάτα με κολοκυθάκια και ντομάτες

Υλικά

4 μικρά κολοκυθάκια
2 μεσαίες ντομάτες
Λευκό ξύδι ή φρέσκο χυμό από λεμόνι (ανάλογα με την προτίμηση σας)
Ελαιόλαδο και αλάτι



Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες..

Βάζετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το κύμινο, το πιπέρι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά, περίπου 8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε στο μπλέντερ και προσθέτετε τη ζάχαρη και αλάτι.

 

Πατάτες Γεμιστές με ζαμπόν και τυρί..

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε 6 πατάτες κανονικού-μεγάλου μεγέθους σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω τους. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.