Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025 -

Μαγειρική



Ζουμερό και νηστήσιμο ραβανί

Αφράτο και σιροπιαστό γλυκό που θα τους ενθουσιάσει όλους!

Υλικά

Για το ραβανί

220 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό

220 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό

200 γρ. ζάχαρη

250 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

60 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι



Γρήγορη σούπα «ηλιαχτίδα»

Για ορεκτικό ή για το βραδινό σας, μια βραδιά μέσα στην εβδομάδα, αυτή η σούπα, είναι ανακουφιστική, όσο ο ήλιος, μετά τη βροχή.

Το όνομα προκύπτει από τις πιπεριέςπορτοκαλί και κίτρινη, που ψήνονται σε καυτό φούρνο και στη συνέχεια αναμειγνύονται με το γλυκό καλαμπόκι.



Financier: Παραλληλόγραμμα κεκάκια αμυγδάλου και βουτύρου

Τα αφράτα, αμυγδαλένια κεκάκια, που είναι γνωστά ως financier, τρώγονται με το χέρι και δημιουργήθηκαν με αυτή τη φιλοσοφία.

Ο θρύλος λέει ότι έγιναν γνωστά στα τέλη του 19ου αιώνα, στη γειτονιά του χρηματιστηρίου, στο Παρίσι, γεγονός που εξηγεί το όνομά τους.



Cinnamon rolls εύκολα και γρήγορα

Ψήστε λαχταριστά cinnamon rolls που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

1 φλ. γάλα πλήρες
12 γρ. ξερή μαγιά
1/2 φλ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 φλ. αλεύρι σκληρό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση θα χρειαστείς



Απολαυστικό μιλφέιγ εύκολα και γρήγορα

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το μιλφέιγ της «τεμπέλας». Ένα εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο.

Υλικά

800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση



Πεντανόστιμη παραδοσιακή καρυδόπιτα

Παραδοσιακή και σιροπιαστή καρυδόπιτα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου!

Υλικά

1 φλ. ζαχάρη
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. βούτυρο
2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
1 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλ. αλεύρι
5 αυγά
1 κ.γ baking soda
3 κ.γ baking powder
2 κ.σ κονιάκ