Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 -

ΥγείαΟι κίνδυνοι για την υγεία που αυξάνονται όσο κάθεστε.. Τι να κάνετε για να τους μειώσετε…

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά όσα γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας.Κορωνοιός: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα..Τι λένε οι επιστήμονες..

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στη χώρα μας, δεν αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες. Τα επάλληλα επιδημικά κύματα είναι κάτι αναμενόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας.

Οι λόγοι αύξησης των κρουσμάτωνΓιαμαρέλλου: Όσοι νόσησαν μετά την τρίτη δόση δε χρειάζεται να κάνουν την τέταρτη

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ, μίλησε στην ΕΡΤ για την τέταρτη δόση του εμβολίου και πήρε θέση για το ποιες ηλικιακές κατηγορίες και ειδικές ομάδες πληθυσμού συνιστάται να κάνουν την αναμνηστική δόση για τον κορονοϊό.Κορωνοϊός: «Η 4η δόση εμβολίου μας «καλύπτει» έως τον Οκτώβριο» λένε οι επιστήμονες

Υπέρ της χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού, τάχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας ΜΕΘ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες. Οι Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών της ΕΕ στην ιδιωτική δαπάνη για φάρμακα..

Oλο και περισσότερα χρήματα δαπανούν οι Ελληνες για την υγεία και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, γεγονός που τοποθετεί την Ελλάδα σημαντικά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά την ιδιωτική κατά κεφαλήν δαπάνη για φάρμακα και για άλλα υγειονομικά αναλώσιμα (οροί, επίδεσμοι κ.λπ.).Εμβόλια: Απέτρεψαν 20 εκατ. θανάτους από κοροναϊό παγκοσμίως

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 έσωσαν περίπου 19,8 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κατά το πρώτο έτος του προγράμματος εμβολιασμού (Δεκέμβριος 2020-Δεκέμβριος 2021), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.