Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 -

ΥγείαΑυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο

Για έκτη συνεχή φορά, η Φινλανδία κατέλαβε σήμερα τη θέση της πιο ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη που συντάσσεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και που αποκάλυψε ότι η καλοσύνη βρίσκεται σε σημαντική άνοδο στην Ουκρανία αλλά υποχωρεί στη Ρωσία.Η Ασθένεια Χ βρίσκεται προ των πυλών – Πόσο έτοιμοι είμαστε για την επόμενη πανδημία;

Μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής «συμβίωσης» με τον κοροναϊό, ο κόσμος θρηνεί την απώλεια 6.8 εκατ. ανθρώπων και διερωτάται πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι μας για την επόμενη πανδημία.

Τα ξεσπάσματα των ιών βρίσκονται σε συνεχή αύξηση, γράφει εκτενές άρθρο των Sunday Times, προειδοποιώντας άπαντες ότι η νέα Disease X (Ασθένεια Χ) είναι προ των πυλών.Θυρεοειδής: Πόσο τον επιβαρύνει η νόσηση από κορωνοϊό..

Οι μακρόχρονες επιπτώσεις της σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό αποτυπώνονται στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μέσω ποικίλων μηχανισμών του που επηρεάζονται. Σε αυτή τη διαπίστωση προέβη νεότερη μελέτη με επικεφαλής την Δρ Ilaria Muller και συνεργατών της από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 24ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας.Κορωνοϊός: Σε πλήρη ύφεση τους επόμενους μήνες η πανδημία..Ποιοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν..

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας και μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού SARS-COV-2, η πανδημία φτάνει στη λήξη της ως έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, με την άρση και των τελευταίων μέτρων.Καρδιά: Ο ρόλος της προσωπικότητας στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου..

Αναλύσεις κλινικών μελετών σε υγιείς πληθυσμούς έδειξαν ότι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η επιθετική συμπεριφορά, η κοινωνική απομόνωση και ελλιπής υποστήριξη, το χρόνιο και το μετατραυματικό στρες συνδέονται με σημαντική (περίπου 1,5 φορές) αύξηση του κινδύνου για ανάπτυξη οξέων καρδιαγγειακών επεισοδίων και θανάτου.Η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε τροφές, όπως τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «BMC Medicine».