Σάββατο 17 Απριλίου 2021 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 17. Απριλίου 2021

ΥγείαΔιαβήτης: Δύο SOS κινήσεις που κρατούν το σάκχαρο υπό έλεγχο

Το υγιεινό διατροφικό πλάνο των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη δεν διαφέρει από αυτό όσων δεν έχουν διαβήτη.Τι γίνεται αν προσβληθούμε από κορωνοϊό ανάμεσα στις δύο δόσεις εμβολίου

Αν εμβολιαστούμε με το εμβόλιο της Pzifer, θα χρειαστεί να περιμένουμε τρεις εβδομάδες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή κοντά σ′ αυτό το διάστημα. Αν πάλι εμβολιαστούμε με της Moderna, θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερις εβδομάδες μεταξύ των δόσεων. (Και στις δυο περιπτώσεις δεν θεωρούμαστε πλήρως εμβολιασμένοι προτού περάσουν δυο εβδομάδες από την δεύτερη δόση).Εγκεφαλικό: Αθόρυβο VS μίνι – Πώς θα τα αναγνωρίσετε

Αν και ακούγονται παρόμοια, υπάρχουν αρκετές διαφορές, καθώς κάθε εγκεφαλικό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του, όπως είναι το αθόρυβο και το μικροεγκεφαλικό.

Τα ερευνητικά δεδομένα για το εγκεφαλικόΈντερο: Τι να τρώτε για να λειτουργεί σωστά – Πέντε τροφές που απαγορεύονται

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το έντερό μας να λειτουργεί σωστά, αποφεύγοντας τα επικίνδυνα τρόφιμα που το... δυσκολεύουν και κάνοντας τις διατροφικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

 

Τι μπορεί να σημαίνει το φτερούγισμα στην καρδιά

Το αίσθημα παλμών της καρδιάς (ταχυπαλμία ή “φτερούγισμα”) είναι η αίσθηση ότι η καρδιά σας χτυπάει αρκετά πιο γρήγορα και δυνατά. 

Το φτερούγισμα στην καρδιά μπορεί να προκληθεί από άγχος, άσκηση, φαρμακευτική αγωγή ή (σπανίως) από κάποια άλλη ιατρική κατάσταση.