Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2024 -

Υγεία



Αυτά είναι τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε – Κίνδυνος να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε καθώς υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια.

Οι κίνδυνοι από την αναθέρμανση του φαγητού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των νεφρών.



Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Tα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι μια χρόνια νόσος του πεπτικού συστήματος, η οποία εμφανίζεται όταν το γαστρικό οξύ ρέει προς τον οισοφάγο.

Μάλιστα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και η καούρα είναι κοινές παθήσεις πεπτικού συστήματος, τις οποίες πολλοί άνθρωποι βιώνουν από καιρό σε καιρό.



Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια συμπτωμάτων long Covid – Mελέτη με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο επίμονων συμπτωμάτων long Covid, όπως διαπιστώνει μελέτη με επικεφαλής το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal) και κύριο συγγραφέα τον Έλληνα επιστημονικό διευθυντή του ISGlobal, καθηγητή Μανόλη Κογεβίνα.



Η ερευνήτρια που θεράπευσε τον εαυτό της από καρκίνο – Η ανησυχία των επιστημόνων

Αν και η ιστορία της επιστήμης βρίθει επιστημόνων που πειραματίστηκαν στον εαυτό τους, περισσότεροι από δέκα εκδότες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την περίπτωση της Χαλάσι.



Όταν το σώμα σου δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις: Τι είναι το σύνδρομο του ελεύθερου χρόνου

Σίγουρα κάθε στιγμή είναι άσχημη για να αρρωστήσετε, αλλά κάποιες είναι ακόμα χειρότερες. Φανταστείτε να περιμένετε πως και πως την άδειά σας και τελικά να είστε άρρωστοι όταν έρθει. Υπάρχει, όμως, περίπτωση το σώμα να σας παίζει περίεργα παιχνίδια για να σαμποτάρει τη χαλάρωσή σας; Ναι και ονομάζεται «σύνδρομο του ελεύθερου χρόνου».



Υγεία: Πώς απειλείται από συντηρητικό που βρίσκεται σε πλήθος τροφίμων

Συντηρητικό τροφίμων, κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος, φάνηκε σε κλινική μελέτη σε ανθρώπους να βλάπτει το έντερο και να αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη.