2
Δεκεμβρίου
2025
- 15:54
Τελευταία τροποποίηση στις 2 Δεκεμβρίου, 2025 - 15:57

Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1/2 φλιτζάνι γάλα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
4–4½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
Για επικάλυψη:
-
Ζάχαρη + κανέλα (ανακατεμένες)
Εκτέλεση
-
Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα.
-
Ρίξε το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα.
-
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε αλεύρι, μπέικιν και αλάτι.
-
Πρόσθεσέ τα σταδιακά στο μείγμα μέχρι να έχεις μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
-
Πλάσε τα κουλούρια στο σχήμα που θέλεις (πλεξούδες, στρογγυλά, κριτσίνια).
-
Κυλά τα κουλούρια σε μείγμα ζάχαρης–κανέλας ή πασπάλισέ τα.
-
Ψήσε για 15–18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
-