Μηλόπιτα με κανέλα
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
5 μήλα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέιικιν πάουντερ
2 αυγά
40 ml λάδι
120 ml γάλα
1 κ. σ. κανέλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Υλικά
450 γρ. φύλλο κρούστας
280 γρ. γιαούρτι
150 ml γάλα
4 αυγά
200 γρ. θρυμματισμένη φέτα
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 ή 2 κολοκυθάκια, στον τρίφτη
5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Υλικά
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Εύκολη αυθεντική συνταγή για αφράτα ρολά κανέλας με γλάσο.
Υλικά
2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
2 1/4 κ. γλυκού μαγιά ξηρή (στιγμής)
1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. γάλα
2 κ. σούπας βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
Υλικά
1 κιλό μήλα
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2/3 φλ. τσαγιού γάλα, ελαφρώς ζεσταμένο
3 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε το μιλφέιγ της «τεμπέλας». Ένα εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο.
Υλικά
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση