Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

γάλα



«Καλπάζει» η ακρίβεια: Στην Ελλάδα το δεύτερο πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη

Το γάλα που πωλείται στη χώρα μας έχει την δεύτερη ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη, μετά την Εσθονία.

Όταν στην Ελλάδα η τιμή του επώνυμου φρέσκου γάλακτος κυμαίνεται από 1,49 ευρώ έως 2,29 ευρώ το λίτρο, στη Γερμανία το 1 λίτρο επώνυμου φρέσκου γάλακτος στοιχίζει 1,02 ευρώ, στην Ισπανία 1,08 ευρώ και στην Πορτογαλία 1,01 ευρώ.



Προσοχή στα vegan τρόφιμα αν πάσχετε από αλλεργία στο γάλα ή τα αυγά

Ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που προορίζονται για χορτοφάγους πρέπει να δίνουν όσοι πάσχουν από αλλεργία σε τρόφιμα όπως το γάλα, τα αυγά ή τα ψάρια.

 

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά την συσκευασία τους, διότι ενδέχεται να περιέχουν ίχνη από το αλλεργιογόνο που σας δημιουργεί πρόβλημα.



Τι πραγματικά ισχύει με τη συσκευασία γάλακτος που προκάλεσε οργή στα social media

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συσκευασία γάλακτος γνωστής εταιρείας, αναφορικά με την οποία ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου υποστήριξαν ότι «χτυπάει την ελληνική οικογένεια», αφαιρώντας τη φιγούρα της μητέρας από τη φωτογραφία.



Εκνευρίστηκε που του ζήτησαν νέα δικαιολογητικά και έλουσε με γάλα υπάλληλο του ΕΦΚΑ

Ένα τραγελαφικό περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες στο ΕΦΚΑ του Νέου Κόσμου.

Εκεί λοιπόν, την προηγούμενη Δευτέρα ένας πολίτης είχε πάει για μία προσωπική του υπόθεση, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που νόμιζε πως ήταν αρκετά.

Η υπάλληλος όμως του ζήτησε και κάποια συμπληρωματικά και τότε υπήρξε η έκρηξη.



Οδηγός για τον σωστό καφέ - Μάθετε ποια είναι τα είδη για να μην ξαναμπερδευτείτε ποτέ

 

Espresso (Short Black)
Ο espresso αποτελείται από μια ομοιόμορφη , κανελί με κόκκινες ραβδώσεις κρέμα και καφέ με γεμάτο σώμα , ισορροπημένη γεύση και μακρά επίγευση. Φτιάχνεται από καβουρδισμένο και αλεσμένο καφέ σε αναλογία 7-9 γρ. καφέ με νερό υψηλής πίεσης στους 90,5-96 C



Στον εισαγγελέα κτηνοτροφική μονάδα για «ελληνοποιήσεις» γάλακτος

Στον εισαγγελέα στέλνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κτηνοτροφική μονάδα, η οποία φέρεται να παρήγαγε και να παρέδωσε προς τυροκόμιση δυσανάλογα μεγάλη ποσότητα γάλακτος σε σχέση με το δηλωθέν ζωικό της κεφάλαιο.