Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 -

Κίνα: «Δίδυμοι» εντυπωσιακοί ναοί στις κορυφές βράχων «κόβουν» την ανάσα

Με θαύμα μοιάζουν οι δύο ναοί, που βρίσκονται στις κορυφές δύο πανύψηλων βράχων στην Κίνα και κόβουν την ανάσα.

Στέκονται αγέρωχοι 2.336 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χωρίζονται από ένα φαράγγι, το Gold Sword Gorge, το οποίο ψηλά ενώνεται από μια γέφυρα.

Αυτό το μοναδικό αξιοθέατο, ονομάζεται Red Clouds Golden Summit και βρίσκεται σε μια κορυφογραμμή στο όρος Fanjing, ή Fanjingshan – ένα άλλο αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco- στην οροσειρά της Κίνας, Wuling.

Οι βουδιστικοί ναοί χρονολογούνται πάνω από 500 χρόνια, κατά την περίοδο της δυναστεία των Μινγκ, σύμφωνα με το Oddity Central, παρόλο που έχουν ξαναχτιστεί με πιο ανθεκτικά υλικά, καθώς ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι, «χτυπούν» τις κορυφές.

Για να φτάσουν στους ναούς, οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν πάνω από 8.800 σκαλοπάτια, κάτι που διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, αν και υπάρχει η επιλογή να ανέβετε σε ένα τελεφερίκ.

Φτάνοντας στην κορυφή, οι επισκέπτες αντικρίζουν πρώτα τον Ναό του Βούδα στη νότια πλευρά του συγκροτήματος, ο οποίος λέγεται ότι αντιπροσωπεύει το παρόν. Αφού διασχίσουν τη γέφυρα, τότε μπορούν να δουν τον Ναό Maitreya, ο οποίος αντιπροσωπεύει το μέλλον.

Λέγεται πως το όρος Fanjing, στην επαρχία Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας, είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους Βουδιστές, καθώς πιστεύουν ότι είναι ο τόπος όπου ο Μαϊτρέγια Βούδας, βρήκε τη «φώτιση».

Ως αποτέλεσμα, χτίστηκαν πολλοί ναοί κατά μήκος του βουνού, μερικοί από τον 7ο αιώνα. Αν και πολλοί έχουν καταστραφεί, περίπου 50 δεσπόζουν ακόμα.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι αυτοί οι απίστευτοι ναοί και το μαγευτικό τοπίο γύρω τους, προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το 2019, το National Geographic Traveller έβαλε το Mount Fanjing στη λίστα των καλύτερων ταξιδιών του 2019 και περιέγραψε την πεζοπορία στο βουνό ως «αναρρίχηση μέσα από μια θάλασσα σύννεφων».

Την ίδια στιγμή, στο Tripadvisor, ένας επισκέπτης στο όρος Fanjing, ο Pavel Erokhin, έγραψε: «Αυτό ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα μέρη που έχω επισκεφτεί ποτέ. Κυρίως λόγω του σχήματος του ίδιου του βουνού και των ναών ακριβώς στην κορυφή του».