Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 -

διατροφή



Η σημασία του αιματοκρίτη. Οι τροφές που βοηθούν στην αύξηση του

Ο αιματοκρίτης, είναι μια βασική μέτρηση του αίματος που αντικατοπτρίζει το ποσοστό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα.

Ο χαμηλός αιματοκρίτης, που συχνά σχετίζεται με αναιμία, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, αδυναμία και μειωμένη αντοχή, ενώ τα υψηλά επίπεδα αιματοκρίτη μπορεί να αυξήσουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους εάν δεν ρυθμίζονται.



Οι 3 ξηροί καρποί που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη ακόμα και από το αυγό

Κάθε τύπος ξηρού καρπού προσφέρει ξεχωριστά οφέλη για την υγεία, όμως κάποιοι διακρίνονται ιδιαίτερα.



Οι τροφές που ρίχνουν άμεσα το σάκχαρο στο αίμα

Η διατροφή είναι το πιο ισχυρό «όπλο» που έχουμε για να κρατήσουμε το σάκχαρο στο αίμα υπό έλεγχο. Δεν υπάρχουν «θαυματουργές» λύσεις, όμως ορισμένες τροφές έχουν την ικανότητα να σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου άμεσα, να περιορίζουν τις λιγούρες και να μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.



Οι καλύτερες τροφές για την υγεία των ματιών

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένα τροφές που θεωρούνται ως οι καλύτερες για την υγεία των ματιών.



Τα επτά φρούτα που είναι γεμάτα με ηλεκτρολύτες

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φρούτα τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών, υποστηρίζοντας παράλληλα τη συνολική υγεία. 

Οι ηλεκτρολύτες (νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορος κ.λπ.) είναι μέταλλα που φέρουν ηλεκτρικό φορτίο και βοηθούν στη ρύθμιση της ενυδάτωσης, της νευρικής λειτουργίας και της μυϊκής συστολής.



Οι τροφές που βοηθούν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης

Η υψηλή χοληστερόλη αποτελεί «σιωπηλό εχθρό» της υγείας, αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και εγκεφαλικό. 

Ενώ η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη, η φύση προσφέρει ισχυρά «όπλα».