Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα βλάπτουν και τον εγκέφαλό μας
Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πώς τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, συνδέονται με τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, θυμόμαστε και νιώθουμε.
Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πώς τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, συνδέονται με τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, θυμόμαστε και νιώθουμε.
Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, επηρεάζοντας τη φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες και το μικροβίωμα του εντέρου.
Η διατροφή έχει βαθιά επίδραση στην υγεία του παχέος εντέρου, επηρεάζοντας βασικούς παράγοντες όπως:
1. Φλεγμονή και οξειδωτικό στρες
Κάποιες τροφές αποδεικνύονται πραγματικοί σύμμαχοι ομορφιάς και προσφέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της επιδερμίδας μας. Γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές;
Σολομός
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:
Βατόμουρα – Θησαυρός αντιοξειδωτικών
Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο αν θέλουμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας, καθώς κορυφαίοι καρδιολόγοι αποφεύγουν να τις τρώνε.
Για παράδειγμα, η δίαιτα κέτο, ενθαρρύνει την κατανάλωση μπέικον. Αυτό μπορεί να σάς βοηθήσει να χάσετε βάρος, τα κορεσμένα λιπαρά του μπέικον ωστόσο, είναι γνωστό ότι βλάπτουν την καρδιά.
Η δυσπεψία μπορεί να εκδηλωθεί ως πόνος ή δυσφορία στην άνω κοιλιακή χώρα ή αίσθηση καύσου πίσω από το στέρνο (καούρα).
Στις περισσότερες περιπτώσεις η δυσπεψία σχετίζεται με την κατανάλωση φαγητού, αν και μπορεί να προκληθεί από άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα, το ποτό, το αλκοόλ, το στρες ή την λήψη ορισμένων φαρμάκων.