Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

οργανισμός



Τα οφέλη της γυμναστικής για την υγεία

Τα οφέλη της άσκησης για την υγεία είναι αδιαμφισβήτητα, όπως η μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.

Μπορεί να νομίζετε ότι αν γυμνάζεστε μόνο δύο φορές την εβδομάδα, το Σάββατο και την Κυριακή, δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με τα άτομα που γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα, όμως μια νέα μελέτη έρχεται να διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.



Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πως ο καφές βοηθά στην αντιμετώπισή του

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου είναι πολύ συχνό. Υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο προσβάλλει το 11% των ενηλίκων, κυρίως νέους και γυναίκες.

Η «σπαστική κολίτιδα», όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία του, προκαλεί πολλά συμπτώματα στους ασθενείς, όπως:



Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής : Συμπτώματα, θεραπεία και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (ΑΚΑ) εμφανίζεται όταν το τοίχωμα της αορτής προοδευτικά λεπταίνει και αρχίζει να προεξέχει.



Το ανθρώπινο σώμα περνάει κρίσιμες αλλαγές σε αυτές τις δύο ηλικίες

Στη δημοσιότητα έρχεται μία νέα μελέτη η οποία αποκαλύπτει ότι το ανθρώπινο σώμα υφίσταται κρίσιμες αλλαγές σε δύο συγκεκριμένες ηλικίες.

Γνωρίζουμε ότι το σώμα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι πιο ξαφνικές και εντυπωσιακές από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα σε συγκεκριμένες φάσεις στη ζωή μας.



Τι συμβαίνει στο σώμα όταν καταναλώνουμε καυτερές τροφές;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν καταναλώνουμε καυτερές τροφές;

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού μπορεί να προκαλέσει διάφορες φυσιολογικές αντιδράσεις, όπως μια αίσθηση τσιμπήματος στη γλώσσα και τα χείλη, καθώς και εφίδρωση, λέει στους New York Times ο David Julius, φυσιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.



Τελικά πόσο ασφαλής είναι η στέβια;

Η στέβια αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζάχαρη ή άλλα χημικά γλυκαντικά.

Τι είναι η στέβια;

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τα φύλλα του φυτού στέβια για να παρασκευάσει υποκατάστατα ζάχαρης μηδενικών θερμίδων και μηδενικών υδατανθράκων.