Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 -

οργανισμός



Γάλα στον καφέ η μήπως όχι; Πως επηρεάζεται το ρόφημα και τι συμβαίνει στον οργανισμό

Μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάμειξη γάλακτος στον καφέ μπορεί να ενισχύσει τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου. 

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες φλεγμονής περισσότερο απ’ ό,τι ο σκέτος καφές.

Τι διερεύνησε η μελέτη;



Προσοχή: Αυτή είναι η μεγάλη απάτη με τα βιολογικά τρόφιμα. Βίντεο

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που όταν ψωνίζουν κοτόπουλο επιλέγουν αυτό που αναγράφει «βιολογικό», ωστόσο μία γυναίκα αποκάλυψε την απάτη με τα βιολογικά τρόφιμα.

Η δημιουργός περιεχομένου Nicole (@nicole_holistic) μοιράστηκε πρόσφατα όσα ανακάλυψε σχετικά με το κοτόπουλο στα σούπερ μάρκετ.



Η καλύτερη ώρα για να φάτε μεσημεριανό γεύμα. Τι συμβαίνει όταν το παραλείπετε

Η καλύτερη ώρα για να φάτε μεσημεριανό γεύμα είναι συνήθως τέσσερις με πέντε ώρες μετά το πρωινό.

Για παράδειγμα, κάποιος που ξυπνάει και τρώει πρωινό στις 7 π.μ. μπορεί να νιώθει έτοιμος για μεσημεριανό γεύμα γύρω στις 12.

Πότε είναι η ιδανική ώρα



Η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα

Η σωστή κατανάλωση νερού μπορεί να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. 

Υπάρχουν πολλές οδηγίες σχετικά με την ακριβή ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε, αλλά πολλές φορές οι άνθρωπο διστάζουν επειδή διαπιστώνουν ότι αυτό τους κάνει να πηγαίνουν πιο συχνά στην τουαλέτα.



Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μέσα σε πλαστικό τάπερ

Ένας γαστρεντερολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Saurabh Sethi δήλωσε ότι δεν πρέπει να ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο μικροκυμάτων, σε πλαστικό δοχείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων από τις χημικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την κατασκευή των πλαστικών τάπερ.



Μην πετάτε τις φλούδες των φρούτων. Δείτε τα σημαντικά οφέλη που έχουν

Αρκετές είναι οι έρευνες που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι φλούδες ων φρούτων περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, βιταμινών και φυτικών ενώσεων από την ίδια τη σάρκα του φρούτου.