
Μια βελούδινη, αρωματική και πλούσια σε γεύση εκδοχή που βασίζεται σε σοταρισμένα λαχανικά, ζωμό μοσχαριού και ένα διακριτικό άγγιγμα μπαχαρικών. Εύκολη στην προετοιμασία και έτοιμη σε 40 λεπτά.
Υλικά για 4 μερίδες:
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
-
600 γρ. καρότα, κομμένα σε φετούλες
-
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
-
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1 λίτρο ζωμό μοσχαριού
-
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (περίπου 4-5 κουταλιές)
-
μπούκοβο (για το σερβίρισμα)
-
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Σοτάρισμα λαχανικών
Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και τις πατάτες. Μαγείρεψέ τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματά τους. -
Βράσιμο
Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και περιέχυσε με τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τη να σιγομαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. -
Πολτοποίηση
Αποσύρεις από τη φωτιά και με ραβδομπλέντερ ή απλό μπλέντερ πολτοποιείς τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη. -
Τελική πινελιά
Πρόσθεσε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Θα χαρίσει κρεμώδη υφή και ευχάριστη οξύτητα. -
Σερβίρισμα
Σέρβιρε τη σούπα ζεστή, με λίγο μπούκοβο από πάνω για μια πικάντικη πινελιά και συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού.
-