Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με ζυμαρικά
Ένα χορταστικό πιάτο με χωριάτικη γεύση και πλούσια σάλτσα, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.
Ένα χορταστικό πιάτο με χωριάτικη γεύση και πλούσια σάλτσα, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.
2 κ. σ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
2 φλ. τσαγιού πράσα κομμένα σε φέτες ή ένα φρέσκο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
8 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio
2 γεμάτα φλ. τσαγιού κολοκύθας, κομμένη σε κύβους
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
Τα κολοκυθάκια είναι λαχανικά εποχής και θα φτιάξεις την ωραιότερη και πιο θρεπτική ομελέτα.
Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 στελέχη σέλινου, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού ρύζι ή ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι)
Το χυμό από 1 λεμόνι
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. φρέσκο σπανάκι
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
1 αυγό, χτυπημένο (για την επάλειψη)
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10- 12 φύλλα)
Αλάτι και πιπέρι