Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025 -

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού



Αν ψάχνεις ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο ή να δώσεις στα παιδιά για το σχολείο, αυτά τα κουρού τυροπιτάκια είναι η τέλεια λύση! Φτιάχνονται γρήγορα, χωρίς καν να χρειαστείς μίξερ, και είναι γεμάτα γεύση.

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)

100 γρ. ανθότυρο ή άλλο λευκό τυρί της επιλογής σου (προαιρετικά)

1 αυγό (προαιρετικό, βοηθάει τη γέμιση να δέσει)

Πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κ.σ. γάλα

Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με το χέρι ή κουτάλα το γιαούρτι, το λάδι και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνεις μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνεις λίγο επιπλέον αλεύρι.

Σε μικρότερο μπολ, ετοιμάζεις τη γέμιση ανακατεύοντας τα τυριά, το αυγό (αν χρησιμοποιήσεις) και τα μυρωδικά.

Παίρνεις μικρές ποσότητες ζύμης, τις ανοίγεις με το χέρι σε στρογγυλά δισκάκια και βάζεις μια κουταλιά γέμισης στο κέντρο. Διπλώνεις στη μέση σχηματίζοντας μισοφέγγαρα και κλείνεις καλά τις άκρες με πιρούνι.

Αραδιάζεις τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφεις με το μείγμα αυγού-γάλακτος και πασπαλίζεις (αν θέλεις) με σουσάμι.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.