Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προσφυγικό: Με βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. απειλεί ο Ρέντσι



«Η Ιταλία είναι έτοιμη να θέσει βέτο επί του προϋπολογισμού της Ένωσης αν οι ανατολικές χώρες δεν δεχθούν τους πρόσφυγες», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αποφάσισε ότι πρέπει να δίνουμε 20 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να παίρνουμε πίσω 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά αν η Ουγγαρία και η Σλοβακία παρεμβαίνουν με συστάσεις για τα οικονομικά μας, ενώ δεν μας βοηθούν σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, κάτι δεν πάει καλά», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι, μιλώντας στο Rai Uno.

 

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

«Τώρα είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε, έρχεται ο χειμώνας και οι συνθήκες της θάλασσας θα είναι απαγορευτικές. Έχουμε στην διάθεσή μας, όμως, μόνο έξι μήνες. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα μεταναστευτικά ρεύματα εκεί που δημιουργούνται», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Ή μπλοκάρουμε τα ρεύματα εντός του 2017, ή η Ιταλία δεν θα είναι σε θέση να αντέξει μια χρονιά σαν και αυτή που ζήσαμε», είπε επίσης o επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.