Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

προυπολογισμός



Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,8 δισ. ευρώ στο 11μηνο του 2023

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,854 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,771 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1,091 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022. Το σημαντικότερο μέρος της διαφοράς οφείλεται στον ετεροχρονισμό πληρωμών των δαπανών, που εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,775 δισ. ευρώ έναντι του στόχου.



ΣΥΡΙΖΑ για προϋπολογισμό 2024: «Δογματική η εμμονή της κυβέρνησης στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της»

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πως «το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2024 αποδεικνύει τη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».



«Ανοίγουν» θρησκευτικά μονοπάτια σε όλη την Ελλάδα – Αυξημένα τα κονδύλια για τουρισμό και πολιτισμό- Στο επίκεντρο τα προσκυνήματα

Ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού με την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης αλλά και με τις κατά τόπους περιφέρειες και Μητροπόλεις. Η κυβέρνηση αναδεικνύει την τουριστική βιομηχανία σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης και η Ορθόδοξη παράδοση μαζί με την πολιτιστική κληρονομιά καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο.



Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή: «Εντός στόχων» αλλά…

 

Ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε στον θετικό ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας καθώς και στη μείωση της ανεργίας προβλέποντας ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ για το 2019 θα υπερβαίνει το 2%.



Σήμερα εγκρίνεται από το κοινοβούλιο της Ιταλίας ο προϋπολογισμός

Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός στην Ιταλία, μετά τον συμβιβασμό με την ΕΕ.



Μετά από 8 χρόνια μνημονιακού χειμώνα, ο προϋπολογισμός σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα, εκτιμά η υφυπουργός Τζούφη

Ο προϋπολογισμός του 2019 σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.