Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΕΕ



ΕΕ: Το μεταναστευτικό ζήτημα στο τραπέζι των υπουργών Εξωτερικών

Το μεταναστευτικό ζήτημα συζητήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.



ΕΕ: Απειλή πρότασης μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τρία μέλη της ομάδας Renew Europe, των φιλελεύθερων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλούν σε διεξαγωγή ψηφοφορίας επί πρότασης μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικρίνοντάς την για το πράσινο φως επί του πολωνικού σχεδίου ανασυγκρότησης παρά τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από την Βαρσοβία.



Φον ντερ Λάιεν: H ΕΕ ετοιμάζει «συντονισμένη απάντηση» κατά της Ρωσίας- Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο σε Πολωνία- Βουλγαρία

 Προετοιμασμένη δηλώνει η ΕΕ για την διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου και ετοιμάζει «μία συντονισμένη απάντηση», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη διακοπή της τροφοδοσίας της Πολωνίας και της Βουλγαρίας με ρωσικό φυσικό αέριο.



Φον ντερ Λάιεν: Η ΕE έτοιμη να βοηθήσει τις χώρες που επλήγησαν από τις πλημμύρες

H EE είναι έτοιμη να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της στο Twitter.



Μέρκελ: Ιστορική η εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία για την μετά Brexit εποχή .



Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ : Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος.