Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 -

πρόσφυγες



ΟΗΕ – Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες: Η Κέιτ Μπλάνσετ καλεί τον κόσμο να εστιάσει στην εκπαίδευση των προσφύγων

Το δεύτερο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση των προσφύγων, την υποστήριξη των χωρών υποδοχής και την ακρόαση των προσωπικών εμπειριών αυτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), Κέιτ Μπλάνσετ, ενόψει της διεξαγωγής του αυτήν την εβδομάδα.



Ο Μητροπολίτης Λεμεσού και η σχέση του με τους πρόσφυγες

Στην ιδιαίτερη σχέση την οποία έχει αναπτύξει με τους πρόσφυγες της Κύπρου ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναφέρεται με ένα σύντομο βίντεο η ομάδα “Φίλων Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου”.
Κατά τα χρόνια της Ποιμαντορίας του ο Πανιερώτατος δίνει βαρύτητα στην ανέγερση ναών και στην ανακαίνισή τους.



Έβρος: Εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη

Στην Ανδριανούπολη συγκεντρώνινται εκατοντάδες Αφγανοί την ίδια στιγμή που τουρκικά κοινωνικά δίκτυα πληροφόρησης ανακοινώνουν ότι «η Ελλάδα  άνοιξε τα σύνορά της για να τους υποδεχθεί»



Συμφωνία Μπάιντεν-Σάντσεθ για υποδοχή Αφγανών προσφύγων σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη νότια Ισπανία

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Πέδρο Σάντσεθ συμφώνησαν ότι δύο στρατιωτικές βάσεις στη νότια Ισπανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δεχτούν Αφγανούς που έχουν εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση.



Αφγανιστάν: Στην Αθήνα σήμερα και ο 3ος Έλληνας πολίτης

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στη χώρα  ένας ακόμη Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίστηκε από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο τρίτος κατά σειρά Έλληνας πολίτης, που απεγκλωβίστηκε από τις ΗΠΑ, αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα στις 12:20 μ.μ. από την Ντόχα.



Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν Αφγανούς πρόσφυγες σε Κόσοβο, Αλβανία και Σκόπια το Σαββατοκύριακο

Σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια αναμένεται να μεταφερθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί με αμερικανικές ή διεθνείς αποστολές.

Πάντως περίπου 12.000 ξένοι και Αφγανοί που εργάζονται για πρεσβείες και διεθνείς οργανώσεις αρωγής έχουν απομακρυνθεί από την Κυριακή από το Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ.