Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ρέντσι



Ιταλία: Εκλογές την ίδια ημερομηνία με τη Γερμανία θέλει ο Ρέντσι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι πρότεινε σήμερα την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών στη χώρα του, ταυτόχρονα με τις εκλογές στην Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει νόημα «υπό μια ευρωπαϊκή διάσταση».



Ο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος

«Σήμερα ήταν γιορτή της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος κέρδισε την αναμέτρηση για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.



Επέστρεψε ο Ρέντσι στην ηγεσία του κόμματός του

1.900.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στο ανοικτό συνέδριο των Δημοκρατικών για την εκλογή νέου γραμματέα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.



Μεγάλο φαβορί ο Ρέντσι στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας για την εκλογή νέου γραμματέα. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τις εννέα το βράδυ σε δέκα χιλιάδες εκλογικά κέντρα. Το μεγάλο φαβορί είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην γραμματέας του κόμματος Ματέο Ρέντσι.
 


Ρέντσι κατά Ντάισελμπλουμ: "Παραιτήσου" - «Αδειασμα» και από Ζ.Κ.Γιούνκερ

Ο Ευρωπαϊκός Νότος έψαχνε μια αφορμή να ξεσηκωθεί απέναντι στον Ευρωπαϊκό Βορρά. Και την βρήκε στο πρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ρέντσι: «Αριστερός δεν σημαίνει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος»

«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μιλώντας στους υποστηρικτές του, στους χώρους της πρώην βιομηχανίας της Fiat Lingotto στο Τορίνο.