Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

βέτο



Κουφοντίνας: Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο ζητεί η δικηγόρος του

Την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο για τη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους ζητάει η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, τονίζοντας παράλληλα πως έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του από την απεργία πείνας.



πΓΔΜ: Βέτο από τη Βουλγαρία στην ένταξή της σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

Την αποδοκιμασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα με ισχυρό τρόπο εξέφρασε η Βουλγαρία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». «Ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει.



Με βέτο απειλεί η Ιταλία στη σύνοδο για το μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας απείλησε να κάνει χρήση του βέτο του στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, εάν η Ιταλία δεν λάβει ικανοποίηση στα αιτήματά της.



Βέτο από Γαλλία, Ολλανδία, Δανία στην ενταξιακή διαπραγμάτευση πΓΔΜ και Αλβανίας

Γάλλοι, Ολλανδοί και Δανοί «μπλοκάρουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία πριν από λίγο στο Λουξεμβούργο.



Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί με βέτο τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Πολύ δρόμο να διανύσει και πολλά εμπόδια να υπερβεί έχει ακόμα η συμφωνία για τιο Σκοπιανό, καθώς οι πλευρές που αντιδρούν σε Ελλάδα και Σκόπια βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο «πρόσωπο» της Αυστρίας.



ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο στο σχέδιο απόφασης του Κουβέιτ για την προστασία των Παλαιστινίων

Βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το Κουβέιτ και με το οποίο αξιώνεται να ληφθούν μέτρα για την προστασία των άμαχων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα ασκήσουν οι ΗΠΑ, όπως διεμήνυσε την Πέμπτη η αμερικανίδα πρεσβ