Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φρικτές εικόνες από την Συρία: Επίθεση με χημικά αέρια σε παιδιά! (Φωτό-Βίντεο)



Αποτροπιασμό και μεγάλη οργή προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για αεροπορική επιδρομή με χημικά από το καθεστώς Άσαντ στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 35 άμαχοι είναι νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά. 

Το Edlib Media Center δημοσίευσε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν νεκρά παιδιά να κείτονται το ένα δίπλα στο άλλο και άλλες με δεκάδες νεκρούς στους δρόμους της πόλης.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν και τα πτώματα μεταφέρονται με φορτηγά. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές!

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο με έναν πατέρα να κλαίει κρατώντας στην αγκαλιά του τα δύο νεκρά παιδιά του. 

 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του «Στρατού της Νίκης» Μοχάμεντ Ρασίντ έγιναν τουλάχιστον 26 αεροπορικές επιδρομές με βαρέλια που περιείχαν χλώριο, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Πριν από πέντε ημέρες, ελικόπτερα που ανήκουν στις δυνάμεις του Άσαντ πραγματοποίησαν επιδρομή με αέριο χλώριο στην περιοχή Χαμά, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 30.

Πέρυσι, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο το καθεστώς Άσαντ όσο και οι αντιμαχόμενοι χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, το 2014 και το 2015, ωστόσο δεν λήφθηκαν κάποια μέτρα.

Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες ο Άσαντ είχε ερωτηθεί από την εφημερίδα Sunday Timesγια το αν κοιμάται τα βράδια, με όλα αυτά τα παιδιά που σκοτώνονται καθημερινά στη Συρία. 

«Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά, κοιμάμαι, εργάζομαι και τρώω κανονικάενώ αθλούμαι κιόλας» είχε προκλητικά απαντήσει. 

Ο Άσαντ είχε δηλώσει επίσης πως οι θάνατοι εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων είναι «υπαιτιότητα των τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «μιλάμε για πόλεμο και όχι για φιλανθρωπία».