Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αέριο



Ερντογάν: Όταν βρούμε αέριο, όλοι θα στέκονται ουρές στην πόρτα μας

«Όταν βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που μιλούν ενάντια στην χώρα μας θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι «ενέργεια σημαίνει δύναμη».



Πούτιν: Ανυπόστατες οι κατηγορίες της Βρετανίας για τις δηλητηριάσεις με Νοβιτσόκ

«Ανυπόστατες» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τις κατηγορίες για τις νέες δηλητηριάσεις με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ στη Μ. Βρετανία, που ακολούθησαν εκείνες του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, η ευθύνη για τις οποίες επιρρίφθηκε από το Λονδίνο στη Μόσχα.



Τι είναι το αέριο γέλιου και γιατί μπορεί να σκοτώσει!

Η επίσημη ονομασία του είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο» και είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κυρίως στο εξωτερικό, για τη χαλαρωτική επίδρασή του καθώς και για το γέλιο που προκαλεί σε εκείνον που το θα εισπνεύσει, αφού αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα.

 

Βρετανία: Στο αέριο «Νοβιτσόκ» είχε εκτεθεί το ζευγάρι που βρέθηκε αναίσθητο

Στο νευροπαραλυτικό αέριο «Νοβιτσόκ» φέρεται να είχε εκτεθεί το ζευγάρι, το οποίο βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση σε οικία στο Έιμσμπερι, στη νότια Αγγλία.

Τα δύο άτομα βρέθηκαν αναίσθητα το απόγευμα του Σαββάτου και πλέον, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.