Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 -

καρδιά



Επτά συμβουλές που βοηθούν στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση όλοι μας γνωρίζουμε πώς αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας παγκοσμίως, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να την μειώσετε.



Υπέρταση: Ta προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε

Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «σιωπηλό δολοφόνο», η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια και άλλες απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.



Αίσθημα παλμών μετά από γεύμα: Οι πιο κοινές αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισης

Αρκετοί είναι εκείνοι που μετά από ένα γεύμα, αισθάνονται την καρδιά τους να χτυπάει πιο γρήγορα, να «φτερουγίζει» ή να «χάνει παλμούς».

Το περιστασιακό αίσθημα παλμών δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, αλλά τα επίμονα επεισόδια μπορεί να υποδηλώνουν ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Γιατί έχετε αίσθημα παλμών μετά το φαγητό



Τι κρύβει ο πόνος στο αριστερό χέρι: Πότε συνδέεται με κάποιο πρόβλημα στην καρδιά

Ο ισχυρός πόνος στο αριστερό χέρι είναι κλασικό σύμπτωμα εμφράγματος. Μπορεί όμως να οφείλεται και σε άλλες, λιγότερο επικίνδυνες, αιτίες, όπως ο τραυματισμός σε έναν μυ.

Δείτε ποιες είναι οι ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πότε ο πόνος στο αριστερό χέρι υποδεικνύει πρόβλημα στην καρδιά.



Τα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας. Πως μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής

Η καρδιακή ανεπάρκεια (γνωστή και ως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια) εμφανίζεται όταν οι μυς της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.

Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας.



Σπορέλαια: Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία μας. Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, σε πρόσφατες δηλώσεις του σύνδεσε την αύξηση των χρόνιων παθήσεων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετία με τη χρήση ελαίων που παράγονται από σπόρους, όπως η κανόλα και η σόγια.