Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

καρδιά



Αλάτι και αρτηριακή πίεση δεν πάνε μαζί: Τι αποκαλύπτουν νέα επιστημονικά ευρήματα

Η μείωση του αλατιού σε ημερήσια βάση, μπορεί να επιδράσει θετικά στην θωράκιση της καρδιάς, και, συνεπώς, την καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.



Ο καύσωνας και τα προβλήματα που προκαλεί στο καρδιαγγειακό σύστημα

Ο καρδιολόγος Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών υποστηρίζει ότι ο καύσωνας και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πυροδοτήσουν καρδιαγγειακά επεισόδια. 



Τι συμβαίνει στην καρδιά με τα ενεργειακά ποτά

Ερευνητές της Mayo Clinic πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη που εξέταζε τους κινδύνους από την κατανάλωση ενεργειακών ποτών από άτομα με γενετικές καρδιακές παθήσεις.



Αυτά τα σημάδια στα χέρια φανερώνουν ότι έχετε πρόβλημα στην καρδιά

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς τα χέρια και τα δάχτυλά μας μπορεί να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία μας.

Σύμφωνα με υγειονομικούς φορείς, η ακροπάχεια ή πληκτροδακτυλία και το πρήξιμο των χεριών θα μπορούσαν να υποδεικνύουν και τα δύο προβλήματα με την καρδιά.

Πληκτροδακτυλία



Έρευνα αποκαλύπτει: «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν την επιθετικότητα κατά 28%»

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που διατίθενται ως συμπληρώματα διατροφής μέσω κάψουλες ιχθυελαίου και πιστεύεται ότι βοηθούν στην ψυχική και σωματική ευεξία, θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν την επιθετικότητα.



Επιστήμονες προειδοποιούν: «Τα ενεργειακά ροφήματα μπορεί να σχετίζονται με την ανακοπή καρδιάς»

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι τα ενεργειακά ροφήματα μπορεί να σχετίζονται με την ανακοπή καρδιάς, καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες καφεΐνης και άλλων διεγερτικών ουσιών οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για μερικούς ανθρώπους.