Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Μενίδι "βράζει": Πολεμικό κλίμα μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου και για τον Τόσκα... πέρα βρέχει!



Από την περασμένη Πέμπτη, το Μενίδι ήρθε στην «πρώτη σελίδα» της δημοσιότητας όταν μία σφαίρα έπεσε από τον ουρανό και σκότωσε τον 11χρονο Μάριο, τον μικρό μαθητή που δεν πρόλαβε να παίξει στην παράστασή του στη σχολική γιορτή. 

Μία σφαίρα από όπλο, που ακόμα κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε καθώς ο 23χρονος Ρομά που θεωρείται βασικός ύποπτος υποστηρίζει ότι πυροβολούσε με καραμπίνα και όχι με 9αρι πιστόλι, η βολίδα από το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου.

Πετροπόλεμος και χημικά στις πορείες για το Μάριο

Ενδεικτικό του κλίματος στην περιοχή είναι ότι τη Δευτέρα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι κάτοικοι του Μενιδίου βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να εναντιωθούν στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια καθώς νεαροί είχαν στήσει οδοφράγματα στη συμβολή της Λιοσίων  με την οδό Αριστοτέλους και συνέχιζαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που απαντούσαν με χημικά. 

Η πορεία από επαγγελματίες και κατοίκους του Μενιδίου ξεκίνησε στην πλατεία Καράβου, πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ, με σύνθημα «έξω η πρέζα από το Μενίδι» για να διαμαρτυρηθούν για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα . 

Όταν η κεφαλή της πορείας (γύρω στις 8 το βράδυ) έφτασε στις γραμμές του τρένου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών  Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου, διμοιρίες των ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση από ομάδα πολιτών που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και εκείνοι τους απώθησαν με χρήση χημικών . 

Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω στις γραμμές του τρένου, καθώς στην πορεία μπήκαν και ομάδες κουκουλοφόρων, πετώντας πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τις γραμμές.