Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

άγχος



Αρρυθμίες: Πρέπει να ανησυχούν άτομα με φυσιολογική καρδιά;

Οι αρρυθμίες είναι διαταραχές στη συχνότητα ή στην κανονικότητα του καρδιακού ρυθμού που κάνουν την καρδιά να χτυπάει, είτε πιο γρήγορα (ταχυκαρδίες), είτε πιο αργά (βραδυκαρδίες) ή άλλες φορές εντελώς άρρυθμα όπως π.χ. στην κολπική μαρμαρυγή.



Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το 43% του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από νευρολογικές παθήσεις

Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επιβαρύνεται από διάφορες νευρολογικές παθήσεις, σύμφωνα με μία μελέτη του περιοδικού «The Lancet Neurology». 



Οι εμμονές βλάπτουν σοβαρά την υγεία και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή βλάπτει σοβαρά την υγεία και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αν έχετε επίμονες συνήθειες και συμπεριφορές από τις οποίες δεν μπορείτε να απαλλαγείτε, παρότι και οι ίδιοι αναγνωρίζετε ότι είναι παράλογες, προσέξτε.



Η πρωινή συνήθεια που μπορεί να πλήξει την υγεία του εγκεφάλου μας

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μια συνήθεια που υπονομεύει την ποιότητα του ύπνου και ενισχύει το στρες.

Η συνήθεια αυτή είναι να κοιτάμε στο κινητό μας μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας. Παρότι φαινομενικά είναι αθώα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αναφέρει ψυχίατρος από τη Νέα Υόρκη.



Δες ποιες είναι οι 4 επιπτώσεις του άγχους στο δέρμα – Πώς να τις αντιμετωπίσεις

Είναι ήδη γνωστό πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, και μάλιστα, τα εξωτερικά ζητήματα μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι δεν είναι όλα καλά από εκεί κάτω.



Το άγχος για τα οικονομικά μπορεί να πυροδοτήσει από καρδιαγγειακές παθήσεις έως σχιζοφρένεια

Οι άνθρωποι που βιώνουν αγχωτικές καταστάσεις είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη βιολογική υγεία.

Αυτό δείχνουν βιοδείκτες που εμπλέκονται στην αλληλεπίδραση μεταξύ του ανοσοποιητικού, του νευρικού και του ενδοκρινικού μας συστήματος, σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του UCL.