Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ύπνος



Ντόναλντ Τράμπ: Είπε να πάρει έναν υπνάκο στο δικαστήριο και έγινε viral

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αποκοιμήθηκε στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε νυσταγμένος τη Δευτέρα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι δικηγόροι του είχαν έδιναν μάχη με τους εισαγγελείς σχετικά με ποιες αποδεικτικές πράξεις θα είναι αποδεκτές.



Σταφίδες: Τι οφέλη έχουν όταν καταναλώνονται πριν τον ύπνο

Η σταφίδα είναι το αποξηραμένο σταφύλι και διακρίνεται σε δύο είδη, τη μαύρη και την άσπρη, η οποία ονομάζεται και σουλτανίνα.



Ο κίνδυνος που κρύβει για την πίεσή σας ο ύπνος που διαρκεί λιγότερες από επτά ώρες

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτυχθεί υπέρταση.



Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Αναμφίβολα, ο καφές είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται και είναι πολλοί εκείνοι που τον καταναλώνουν μόλις ξυπνάνε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως δεν κάνει να τον πίνουν μόλις ξυπνάνε.



Χρόνιος ανεπαρκής ύπνος: Αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στις γυναίκες

Ο χρόνιος ανεπαρκής ύπνος στις γυναίκες μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care.



Έλλειψη ύπνου στους εφήβους: Πώς συνδέεται με την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, πάνω από το 1/3 των εφήβων που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη και σχεδόν τα 3/4 είπαν ότι ο κακός ύπνος επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία.