Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τέσσερις τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος



Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από έλλειψη ψυχικής ηρεμίας και μία καθημερινότητα γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να φέρουμε εις πέρας.

Το άγχος, ωστόσο, ενοχοποιείται για τα περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα και όχι μόνο. Οι καρδιολόγοι, λοιπόν, μας προτείνουν ορισμένες τεχνικές για μια ζωή με λιγότερο άγχος.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι τέσσερις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε το άγχος σας!

Διαλογισμός
Μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα και όσους έχουν άγχος. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι διαλογισμού, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο διαλογισμός επιβραδύνει τη γήρανση και βελτιώνει τη μνήμη.

Γιόγκα
Κατά καιρούς έχουν μελετηθεί διάφορες μορφές γιόγκα για σοβαρές διαταραχές άγχους, καρκίνο, μετατραυματική διαταραχή και εθισμούς, κι έχει διαπιστωθεί ότι είναι αποτελεσματικές ακόμη και όταν δοκιμάστηκαν σε μελέτες με αυστηρό επιστημονικό σχεδιασμό. Η γιόγκα μπορεί να προσαρμοστεί και για πιο ηλικιωμένα άτομα με τη χρήση μόνο μιας καρέκλας. Οι ασκήσεις αυτές αντιμετωπίζουν το άγχος, ωφελώντας παράλληλα την καρδιά.

Μασάζ
Όσο περίεργο κι αν σας φανεί, έχει παρατηρηθεί ότι το μασάζ μειώνει την αρτηριακή πίεση και καταπολεμά το στρες.

Γυμναστική
Στη διάρκεια της περιόδου του στρες πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολικά έντονες ασκήσεις. Σε καμία περίπτωση, για παράδειγμα, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να σηκώσετε 100 κιλά, αλλά να φροντίσετε τα βάρη που σηκώνετε ή χρησιμοποιείτε να σας επιτρέπουν να κάνετε άνετα 15 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπραΰνετε το στρες και τη μυϊκή ένταση και θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ηρεμήσει.

Τέλος, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως τα αιθέρια έλαια, η μουσική, η σωστή διατροφή, η ορμονική ισορροπία, καθώς και η βελτίωση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.