Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καλοκαιρινές τροφές που βοηθούν να ξεφουσκώσετε!



Μια από τις καταστάσεις που εμφανίζονται στον οργανισμό πιο συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το φούσκωμα.

Συνήθως συμβαίνει λόγω αφυδάτωσης ή κατακράτησης υγρών και είναι αρκετά ενοχλητικό. Ωστόσο, μερικά φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού μπορούν να δώσουν τη λύση σε ένα πρόβλημα σαν κι αυτό.

Δείτε μερικές τροφές που βοηθούν να ξεφουσκώσετε εφόσον προτιμάτε να τις καταναλώνετε σε σχέση με άλλες...

Αβοκάντο: Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και σορβιτόλη, δύο σάκχαρα που συχνά ευθύνονται για το φούσκωμα και τα αέρια. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών που «τρέφουν» τα καλά βακτήρια του εντέρου, βελτιώνοντας έτσι την πέψη.

Ακτινίδιο: Το ακτινίδιο περιέχει ακτινιδίνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και προλαμβάνει το φούσκωμα. Επίσης, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες δρουν προληπτικά ενάντια στη δυσκοιλιότητα και κατ’ επέκταση στο φούσκωμα.

Καρπούζι: Η περιεκτικότητά του σε νερό ξεπερνά το 90%, επομένως είναι το ιδανικό φρούτο για μια δροσιστική και ενυδατική καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα χωρίς να φουσκώσετε.

Μούρα: Εκτός από μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα είναι φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι διευκολύνουν την πέψη ώστε να αντιμετωπιστεί το ενοχλητικό φούσκωμα.