Ελβετία: Οι εταιρείες τροφίμων μειώνουν τη ζάχαρη στα δημητριακά, τα γιαούρτια και τα ποτά
Η ελβετική βιομηχανία τροφίμων κηρύσσει εθελοντικό πόλεμο στη ζάχαρη: γιαούρτια, δημητριακά και ποτά θα έχουν έως και 10% λιγότερη ζάχαρη έως το 2028.
Η ελβετική βιομηχανία τροφίμων κηρύσσει εθελοντικό πόλεμο στη ζάχαρη: γιαούρτια, δημητριακά και ποτά θα έχουν έως και 10% λιγότερη ζάχαρη έως το 2028.
Μετά από μια μικρή παύση στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η ακρίβεια στα τρόφιμα επανέρχεται δυναμικά, με νέο κύμα πίεσης στα νοικοκυριά.
Αυξήσεις «σκέτη φωτιά» καταγράφηκαν τον Ιούλιο στις τιμές των τροφίμων και στη στέγαση, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πιέζονται ολοένα και περισσότερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με αισθητή άνοδο στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, έναντι 2,8% τον Ιούνιο.
Η φερριτίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποθηκεύει σίδηρο. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια χρειάζονται σίδηρο για να σχηματιστούν φυσιολογικά και να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα.
Τα χαμηλά επίπεδα φερριτίνης οδηγούν σε σιδηροπενική αναιμία. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολύ λίγα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προέλθει από κακή διατροφή ή απώλεια αίματος.
Μία μελέτη αποκαλύπτει ότι η αποχή από τη ζάχαρη μόλις για 9 μέρες έχει θεαματικά αποτελέσματα στους δείκτες υγείας.
Δείτε αναλυτικά τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε τη ζάχαρη για μία εβδομάδα:
Το ψυγείο μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα και να διατηρήσει συγκεκριμένα τρόφιμα ασφαλή ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσής τους.