Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θέλετε λαμπερή επιδερμίδα; Η λύση είναι τα φρούτα και τα λαχανικά



Έχει ήδη αποδειχτεί ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι συνώνυμη με την καλή υγεία και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και ελκυστική.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η επιδερμίδα και κυρίως του προσώπου είναι το πρώτο που παρατηρεί κάποιος και επηρεάζει την κρίση του χωρίς βέβαια να γίνεται επίτηδες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας έρχονται για να φέρουν στο φως την επίδραση που έχουν τα φρούτα στην επιδερμίδα μας και ποιες «κοινωνικές» επιπτώσεις έχει αυτό, η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLos ONE.

Σε διάφορες κουλτούρες και σε διάφορες εποχές τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν. Για παράδειγμα κάποτε η λευκή και διάφανη επιδερμίδα θεωρούνταν όμορφη και όχι η έκθεση της στον ήλιο. Γι'αυτό τον λόγο οι ερευνητές θέλησαν να ελέγξουν δύο πράγματα: ποια διατροφή δίνει την «όμορφη» επιδερμίδα και σε πόσο χρονικό διάστημα. Αλλά και ποια επίδραση έχει αυτό στα μάτια των άλλων.

Η απάντηση ήταν απλή και ξεκάθαρη. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε καροτενοϊδή.

Για την έρευνα χρειάστηκαν 35 εθελοντές ηλικίας 18-25 οι οποίοι ερωτήθηκαν και εξετάστηκαν σε 2 επίπεδα για 6 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε πρώτο επίπεδο η επιδερμίδα τους έγινε πιο λαμπερή και υγιή με την κατανάλωση σωστής διατροφής. Σε δεύτερο επίπεδο, δόθηκαν οι φωτογραφίες των εθελοντών σε κάποιους για να κρίνουν ποιους θεωρούν πιο ελκυστικούς. Και πάλι η απάντηση ήταν ευνοϊκότερη για αυτούς που είχαν ακολουθήσει την διατροφή των λαχανικών και φρούτων.