Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025 -

καταναλωση



Έτσι θα καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο

Όλοι μας γνωρίζουμε πώς τα αυγά αποτελούν ένα από τα τρόφιμα μακράς διάρκειας που υπάρχουν στο ψυγείο μας.

Ακόμη και αν βρίσκονται στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες (ή και περισσότερο!), είναι πιθανό τα αυγά να είναι ασφαλή προς κατανάλωση, σύμφωνα με τους ειδικούς.



Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Δείτε πώς θα υπολογίσετε πόσο ρεύμα «καίνε»

Την ώρα που ο χρόνος για τα Χριστούγεννα πλέον μετρά αντίστροφα, αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πόσο ρεύμα «καίνε» τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που έχουν βάλει στο σπίτι τους.  



Φιστίκια Αιγίνης: Η υπερτροφή που δρα και ως αντιοξειδωτικό

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Σχολής Επιστήμης και Πολιτικής Διατροφής Friedman του Πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών.



Τα πέντε ψάρια που δεν πρέπει να καταναλώνετε

Μπορεί οι ειδικοί να συστήνουν να καταναλώνουμε όσο πιο συχνά ψάρια, ωστόσο υπάρχουν κάποια τα οποία πρέπει να τα αποφεύγουμε. 

Οδηγίες σχετικά με την κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών εξέδωσαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).



Λουτράκι: Ακατάλληλο το νερό για χρήση λόγω αυξημένης κατανάλωσης

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται. 

Το νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για οικιακές χρήσεις .

Ανάμεσα στις περιοχές που επηρεάζονται Ψυχικό, Πολύδροσο, Φιλοθέη, Παράδεισος και Πανόραμα.



Μπέικον: Πόσο επικίνδυνη είναι η «πράσινη» απόχρωση – Πότε δεν πρέπει να το καταναλώσετε

Αν τρώτε το μπέικον, σίγουρα κάποια στιγμή έχετε παρατηρήσει να έχει μια «πράσινη» γυαλάδα και πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί εάν μπορείτε να το καταναλώσετε ή όχι.