Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

φρούτα



Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα και τα λιγότερα φυτοφάρμακα – Οι επιπτώσεις στην υγεία

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα και τα λιγότερα φυτοφάρμακα.



Αυτές είναι οι έξι υγιεινές τροφές που παχαίνουν εύκολα

Ο πιο σωστός τρόπος για να χάσει κάποιος βάρος είναι η άσκηση και η σωστή διατροφή.



Αυτά είναι τα επτά τρόφιμα που δεν γνωρίζατε ότι πρέπει να τρώτε τον Φεβρουάριο

Αναρωτιέστε ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους; Ήρθε η ώρα να απολαύσετε όλη τη φρεσκάδα που προσφέρει η φύση. Αν δεν ξέρετε ποια φρέσκα προϊόντα ανήκουν στην εποχή τους, μέσα στο Φεβρουάριο, τότε ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός με γευστικές επιλογές για όλο το μήνα.

Τα 7 φρούτα και τα λαχανικά εποχής για τον Φεβρουάριο



Λαχανικά και φρούτα: Κατά 31,36% αυξήθηκαν οι εισαγωγές τον Ιανουάριο

Αυξημένες κατά 31,36% είναι οι εισαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών τον Ιανουάριο 2024, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, φτάνοντας τους 47.070 τόνους έναντι των 35.832 τόνων τον ίδιο μήνα του 2023.



Ερευνητές μελετούν το DNA των εσπεριδοειδών για να διασώσουν και να δημιουργήσουν ποικιλίες

Το μανταρίνι Χίου είναι το πιο γλυκό που υπάρχει, διαθέτει εκπληκτικό άρωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα, άλλα έχει ένα μειονέκτημα, πολλούς σπόρους, κάτι που μπορεί όμως σε λίγα χρόνια από τώρα να αλλάξει με τη βοήθεια της επιστήμης. Πώς θα γίνει αυτό; Το τόσο ωραίο άρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να διατηρηθεί ώστε να βγει στο μέλλον μια ποικιλία που να μοσχοβολάει και να μην έχει κουκούτσια.



Αυτό είναι το φρούτο που μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία μέσα σε 4 μέρες

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί βελτιώσει την ψυχική υγεία σε μόλις τέσσερις ημέρες, φτάνοντας τα μέγιστα οφέλη μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες.