Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τελικά πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε;



Αρκετοί είναι οι άνθρωποι, που όταν ξεκινούν την γυμναστική, αναρωτιούνται πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζονται.

Φυσικά, η απάντηση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται υπόψη οι στόχοι της φυσικής κατάστασης, το επίπεδο δραστηριότητας, η ηλικία και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την φυσική σας κατάσταση.

Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες γενικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα βέλτιστο εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης ώστε να ενδυναμώσετε την φυσική σας κατάσταση.

Κάθε πότε πρέπει να γυμνάζεστε;

Στην ιδανική περίπτωση, εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γενική υγεία και την φυσική σας κατάσταση, θέλετε να στοχεύσετε να ασκείστε περίπου πέντε ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να είναι κάθε προπόνησή σας ιδιαίτερα έντονη και να διαρκεί τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

Η συχνότητα της άσκησής σας εξαρτάται από την εμπειρία σας με το γυμναστήριο και τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.

Εάν είστε νέοι στην συνήθεια του fitness ξεκινήστε με έναν μικρότερο στόχο.

Ή εάν το πρόγραμμά σας δεν επιτρέπει τις πέντε προπονήσεις την εβδομάδα, στοχεύστε σε τρεις ημέρες και δείτε αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια προπόνηση διάρκειας 45 λεπτών.

Θα ήταν επίσης καλό να αλλάζετε τους τύπους προπόνησης αυτές τις πέντε ή τρεις μέρες την εβδομάδα και θα ήταν καλύτερο να κάνετε δύο ή τρεις μέρες αερόβια άσκηση και τις υπόλοιπες δύο ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Στην περίπτωση των τριών ημερών, οι δύο ημέρες θα ήταν καλό να είναι αφιερωμένες στην αερόβια γυμναστική και η μία στην μυϊκή σας ενδυνάμωση.

Και ενώ είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι διαφορετικοί στόχοι φυσικής κατάστασης εξαρτώνται από διαφορετικές προπονήσεις, είναι καλό να θυμάστε αυτό που πάντα τονίζουν οι ειδικοί: είτε έχετε στόχο την απώλεια βάρους είτε την μυϊκή σας ενδυνάμωση είναι βασικό να ενσωματώσετε στις προπονήσεις σας τόσο αερόβιες ασκήσεις όσο και μυϊκής ενδυνάμωσης.