Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Jonathan Jackson για το δίσκο «Της Σιωπής ο Τόπος»



Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ο εμπνευσμένος από τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, νέος δίσκος του Ανδρέα Κατσιγιάννη, «Της Σιωπής ο Τόπος», στον οποίο τραγουδούν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Jonathan Jackson. Οι στίχοι είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, Ελένης Φωτάκη και Αλέξανδρου Φωτεινού, ενώ η παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός».

Πριν λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει μία άλλη παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το ντοκιμαντέρ/ταινία «Άθως – Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», του οποίου τη μουσική έγραψε ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. Από αυτό το ντοκιμαντέρ, ο ίδιος εμπνεύστηκε στη συνέχεια να γράψει τη μουσική για έναν δίσκο, που θα τον αφιέρωνε στον Άγιο Ιωσήφ Ησυχαστή (1897-1959), που πρόσφατα κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο χολυγουντιανός ηθοποιός, Τζόναθαν Τζάκσον, που τραγουδάει, ενσάρκωσε τον γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή στο ντοκιμαντέρ με τον ομώνυμο τίτλο (Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής) και βραβεύθηκε με το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού (ένα από τα πολλά βραβεία που κέρδισε η ταινία). 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή, που παραχώρησε στην Πεμπτουσία σχετικά με τη συμμετοχή του στο δίσκο.

Βρείτε το δίσκο στις ψηφιακές πλατφόρμες https://bit.ly/3vwm4pe

Μπορείτε να δείτε τα music videos του δίσκου:

Το ντοκιμαντέρ/ταινία για τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή μπορείτε να το δείτε:

https://bit.ly/3gMXWdO