Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών – Το 2023 να είναι ειρηνικό ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε το νέο έτος για την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 11 το πρωί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, Υπουργών, εκπροσώπων κομμάτων, καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξη του νέου ενιαυτού. Συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών δογμάτων.

Όλοι μας να ευχηθούμε ο καινούργιος χρόνος να είναι ένας χρόνος ευλογημένος, ειρηνικός, υγιεινός και κάθε προκοπής πρόξενος. Καλή χρονιά”, ευχήθηκε ο Μκαριωτάτος.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ευχήθηκε στην Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου.