Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ



Μητρoπολίτης Κυδωνίας στο ope.gr: Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει το παιδί του ήρωα πιλότου να γεννηθεί σε έναν καλύτερο κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον ήρωα πιλότο Σμηναγό Χρήστο Μουλά που χάθηκε με άδικο τρόπο μαζί με το συνάδελφό του ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, τους γονείς του που ανήκουν στο ποίμνιό του αλλά και το αγέννητο τέκνο του αφού ως γνωστόν η σύζυγος του πιλότου είναι έγκυος, μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.



Η Σακελλαροπούλου, για τον Αρχιεπίσκοπο, το άβατο στο Άγιο Όρος και τις γυναίκες ιερείς

Συνέντευξη παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγες μέρες πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.



Όλη η Ελλάδα μία προσευχή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, δηλαδή  η αναστήλωση των ιερών εικόνων που εορτάζεται την Α’ Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη σε όλη την χώρα, ωστόσο η σκέψη και οι προσευχές όλων ήταν στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα η οποία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.



Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών – Εθνικό μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη..

Στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας εορτάστηκε σήμερα ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας σε όλους τους ναούς της χώρας.



Δέηση στους Ιερούς Ναούς για τις ψυχές των βιαίως κοιμηθέντων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

«Ἔτι δεόμεθα ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ, τῶν αἰφνιδίῳ θανάτῳ τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατάτήν ἐπισυμβάσαν εἰς τήν Κοιλάδα τῶν Τεμπῶν σιδηροδρομικήν τραγωδίαν καί ὑπέρ τοῦ συγχωρηθῆναι αὐτοῖς πᾶν πλημμέλημα ἑκούσιοντε καί ἀκούσιον».



Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών – Το 2023 να είναι ειρηνικό ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε το νέο έτος για την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.