Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μητρόπολη Αθηνών



Οι «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες» έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών η Μουσική εκδήλωση: “Μικροί Μεγάλοι Έλληνες”.

 



Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους στην PemptousiaTV για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”: “Ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Παναγία”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π.

 

Όλη η Ελλάδα μία προσευχή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, δηλαδή  η αναστήλωση των ιερών εικόνων που εορτάζεται την Α’ Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη σε όλη την χώρα, ωστόσο η σκέψη και οι προσευχές όλων ήταν στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα η οποία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.



To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.



Με τιμές Αρχηγού Κράτους η Αθήνα υποδέχεται το Άξιον Εστί στον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Ακολουθίες 15 έως 27 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών

 

Το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο Πρωτάτο, στις Καρυές του Αγίου Όρους έρχεται στην Αθήνα προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται. Η Παναγία, η Μάνα των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές  έρχεται για να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων που δοκιμάζονται.