Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Αρχιεπίσκοπος για νομοσχέδιο “γάμου ομοφυλοφίλων”: Καλό θα ήταν η ψηφοφορία να είναι ονομαστική

Ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο ομοφυλοφίλων ζητά με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 



Νέες πρωτοβουλίες για ανάδειξη των ιερών προσκυνημάτων της χώρας – Δράσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Η διαμόρφωση ρυθμιστικού πλαισίου για θεματικές μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο θρησκευτικός τουρισμός, και η ανάπτυξη στοχευμένων στρατηγικών για την ενίσχυσή τους αποτελεί μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του υπουργείου Τουρισμού, όπως ανέλυσε στην εισήγησή της η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.



Οι «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες» έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών η Μουσική εκδήλωση: “Μικροί Μεγάλοι Έλληνες”.

 



Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ως εδώ»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος με αφορμή τα όσα ακούγονται και διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες για “εμπλοκή της Εκκλησία και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας” στο πλαίσιο της διεξαγωγής των εθνικών Εκλογέων  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



Χριστός Ανέστη! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως και τα μηνύματα Προκαθημένων

“Οι Χριστιανοί είναι οι «έχοντες ελπίδα», οι προσδοκώντες την ερχομένην Βασιλείαν του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ως την τελικήν πραγματικότητα, ως πληρότητα ζωής και γνώσεως, ως χαράν πεπληρωμένην, όχι μόνον διά τας επερχομένας γενεάς, αλλά διά σύμπαν το ανθρώπινον γένος απ’ αρχής και άχρι της συντελείας του αιώνος”.



Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν

Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής καλώντας να «προσθέσουμε απόψε την παράκληση να μας φωτίσει ο Χριστός, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα».