Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Νηστίσιμα πισκότα με γάλα καρύδας και lime



 

Μπισκότα με γάλα καρύδας και lime

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 1/4φλ. ηλιέλαιο
3/4φλ. γάλα καρύδας
1/4φλ. χυμό lime
20γρ. ξύσμα lime
20γρ. ζάχαρη
1/2κ.γ μαγειρική σόδα
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4φλ. νερό

Εκτέλεση: Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πάρε όλα τα υλικά- αλεύρι, ζάχαρη, lime ξύσμα και χυμό, γάλα καρύδας, ηλιέλαιο, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και νερό- και ρίξτα όλα στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάλε τη ζύμη σου σε ένα κορνέ και κάνε μικρά μπαλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετά κενά.

Πίεσε τα λίγο στη μέση και ψήσε τα μπισκότα σου στους 200 στις αντιστάσεις για μισή ωρίτσα. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Βγάλτα από το φούρνο, άστα να κρυώσουν για λίγο και έπειτα σέρβιρε τα μαζί με τον καφέ. Τόσα απλά, τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα.

 

Bonus Tips:
Πέντε λεπτάκια πριν κλείσεις τον φούρνο, βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο και πασπάλισε λίγη καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη από πάνω και ξανά βάλτα στο φούρνο. Θα κάνουν τα μπισκότα σου ακόμα πιο τραγανά και νόστιμα. Επίσης, μπορείς να πειραματιστείς και να βάλεις από πάνω κουβερτούρα ή κακάο και να τα σερβίρεις με λίγο έξτρα ξύσμα λεμονιού από πάνω. Τώρα αν θες να κάνεις έτσι πιο παχυντικά και πλούσια τα μπισκότα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο φρέσκο αντί για ηλιέλαιο.

Επίσης, αυτό που μπορείς να κάνεις και είναι φοβερό είναι να λιώσεις κουβερτούρα και μόλις κρυώσουν λίγο να τα βουτήξεις μέχρι τη μέση και έτσι να είναι σοκολατένια από τη μια μεριά και απλά από την άλλη. Τέλος, αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί, μπορείς να πάρεις αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, αν τα κόψεις σε κομματάκια και να τα προσθέσεις στο μείγμα. 

Πηγή κειμένου: 

ediva.gr