Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

καφές



Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Αναμφίβολα, ο καφές είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται και είναι πολλοί εκείνοι που τον καταναλώνουν μόλις ξυπνάνε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως δεν κάνει να τον πίνουν μόλις ξυπνάνε.



Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Cancer.

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι πάσχοντες με καρκίνο του εντέρου διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου αν πίνουν δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

 

«Έρχονται» αυξήσεις στην τιμή του καφέ – Τα σενάρια λόγω του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού

Η ένωση των βιομηχάνων καφέ στη Γερμανία, προειδοποιεί πως τιμή του καφέ στην Ευρώπη θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα, καθώς η προμήθεια δεν θα είναι πλέον εγγυημένη από το επόμενο έτος, ως αποτέλεσμα ενός νέου κανονισμού της ΕΕ σε σχέση με τις αλυσίδες εφοδιασμού χωρίς αποψίλωση των δασών.



Ο ελληνικός φρέντο ανώτερος του καπουτσίνο, σύμφωνα με την Taste Atlas

Η γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων, δημοσίευσε μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό.  Η λίστα του Taste Atlas θα εκνευρίσει αρκετά τη γειτονική Ιταλία καθώς ο γνωστός ιταλικός καφές καπουτσίνο βρίσκεται σε χαμηλότερη βαθμολογία από εκείνους που «εφηύραν» οι Έλληνες, του ελληνικού φρέντο.



Πίνετε ζεστό τον καφέ και το τσάι σας; – Δείτε για ποιον καρκίνο αυξάνει τον κίνδυνο

Αν ανήκετε κι εσείς σε εκείνους που ξεκινούν την ημέρα τους κάθε πρωί πίνοντας ένανς καυτό καφέ ή τσάι, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι ίσως άθελά σας αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.