Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 -

Τερέζα Μέι: Οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμαστούν για δύσκολες εποχές λόγω BrexitΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε δηλώσεις της τόνισε πως η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για δύσκολες εποχές, ενώ παραδέχθηκε ότι η οικονομία της χώρας θα πληγεί από το Brexit.

Η κυβέρνηση, τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά δεδομένα τους επόμενους μήνες, πριν καθορίσει τα δημοσιονομικά μέτρα που θα λάβει για την προστασία της οικονομίας αργότερα αυτό το χρόνο.

«Έχουμε δει τα στοιχεία που δίνουν κάποια διαφορετικά μηνύματα σε σχέση με την οικονομία αυτή την στιγμή. Πιστεύω πως η αντίδραση της οικονομίας ήταν καλύτερη από όσο κάποιοι προέβλεπαν πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά δεν θα προσποιηθώ ότι όλα εξελίσσονται ομαλά», δήλωσε.

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μπορεί να έρθουν δύσκολες εποχές. Αλλά είμαι αισιόδοξη», συμπλήρωσε, επιμένοντας ότι η χώρα της μπορεί να μετατρέψει σε επιτυχία την αποχώρηση από την ΕΕ.

Η Μέι επανέλαβε ότι οι επίσημες συζητήσεις με την ΕΕ δεν θα ξεκινήσουν πριν από το 2017, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς η Βρετανία χρειάζεται σταθερότητα, όπως εξήγησε.