Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

τερεζα μει



Βρετανία: Απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης της Τερέζα Μέι

Σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε, η Τερέζα Μέι δήλωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων: 

«Επικυρώνοντας σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης, θα “αποφύγουμε το χείλος του γκρεμού” σε δύο εβδομάδες», υποστήριξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας και πρόσθεσε:



Η Τερέζα Μέι υποβαλλει παραίτηση εκ των προτέρων!

Η Τερέζα Μέι απευθύνεται στους βουλευτές του κόμματός της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είπε ότι θα παραιτηθεί «σύντομα». Φέρεται να λέει πως δεν θα είναι επικεφαλής της κυβέρνησης στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Παραδέχθηκε λάθη στην πορεία μετά το δημοψήφισμα.

 



4 εκ. Βρετανοί λένε "Όχι" στο Brexit και βγαίνουν στους δρόμους

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές συγκέντρωσε μέχρι στιγμής μια αίτηση υπέρ της ακύρωσης του Brexit, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σήμερα στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα.

Οι διοργανωτές περιμένουν μαζική προσέλευση στην πορεία με κύριο αίτημα να δοθεί στο λαό η ευκαιρία να έχει τον τελευταίο λόγο για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.



Κι άλλη ήττα για την Μέι - Απορρίφθηκε ξανά το Brexit

Νέα "πανωλεθρία" για την Τερέζα Μέι. Απορρίφθηκε ξανά το σχέδιό της για το Brexit από το κοινοβούλιο. 391 ψήφοι κατά και 242 υπέρ.
Καταψηφίστηκε – όπως αναμενόταν – από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit που «έφερε» η Τερέζα Μέι με 242 ψήφους υπέρ και 391 κατά.



"Πονοκέφαλος" στην Βρετανία: Η Μέι ζητά επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit

Τροποποιήσεις στη συμφωνία που συνομολόγησε με τους Ευρωπαίους για το Brexit μετά το ναυάγιο και το κοινοβουλευτικό «Βατερλό» που υπέστη στο κοινοβούλιο, ζητά η Τερέζα Μέι.  Παράλληλα, να σημειωθεί πως οι Βρετανοί παλεύουν με τον χρόνο αφού το Brexit είχε οριστεί για τις 29 Μαρτίου. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θέλει να  ανοίξει στο τραπέζι ξανά την συμφωνία του διαζυγίο



Brexit- Στης 13 Φεβρουαρίου η ψηφοφορία για τη μεγάλη απόφαση

Η Τερέζα Μέι δήλωσε σε βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι σκοπεύει να θέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία για το Brexit, στις 13 Φεβρουαρίου.