Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κι άλλη ήττα για την Μέι - Απορρίφθηκε ξανά το Brexit



Νέα "πανωλεθρία" για την Τερέζα Μέι. Απορρίφθηκε ξανά το σχέδιό της για το Brexit από το κοινοβούλιο. 391 ψήφοι κατά και 242 υπέρ.
Καταψηφίστηκε – όπως αναμενόταν – από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit που «έφερε» η Τερέζα Μέι με 242 ψήφους υπέρ και 391 κατά.
Η Μέι είχε προειδοποιήσει ότι το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία αποχώρησης, που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο αργότερα σήμερα.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» σημείωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ακόμη η Τερέζα Μέι.