Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

brexit



Ο Κιρ Στάρμερ υπόσχεται καλύτερη συμφωνία με την ΕE για τις μετά το Brexit εμπορικές συναλλαγές

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, υποσχέθηκε να αποσπάσει μία καλύτερη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εμπορικές συναλλαγές μετά το Brexit έπειτα από την «τσαπατσούλικη συμφωνία» που εξασφάλισε ο Μπόρις Τζόνσον.



Μόνο 24% των Βρετανών πιστεύουν πως η χώρα τους πρέπει να βρίσκεται έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μόνο το ένα τέταρτο των Βρετανών πιστεύει πως η χώρα του πρέπει να βρίσκεται έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα, η χαμηλότερη αναλογία από το 2016 που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.



Brexit: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά "πιστή εφαρμογή" της εμπορικής συμφωνίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία και είπε ότι η εφαρμογή του είναι κρίσιμης σημασίας.



Μακρόν για Brexit: «Η Ευρώπη μπορεί να κοιτάξει το μέλλον ενωμένη, κυρίαρχη και ισχυρή»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζοντας τη σύναψη της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.



Μέρκελ: Ιστορική η εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία για την μετά Brexit εποχή .



Brexit: Οι συνομιλίες «σκαλώνουν» στην αλιεία, μπορεί να χρειαστούν κάποιες ώρες

Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit μπορεί ακόμα να έχουν «κάποιες ώρες μπροστά τους», δήλωσε σήμερα βρετανική πηγή εν μέσω αυξημένων ελπίδων ότι οι διαπραγματευτές είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας.