Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Ευρώπη



ΠΟΥ: Οι Ευρωπαίοι είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πώς οι Ευρωπαίοι παραμένουν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι έχουν μέση ετήσια κατανάλωση 9,2 λίτρα αλκοόλ κατά κεφαλήν.



Μπορέλ: «Η ειρηνευτική προσπάθεια πρέπει να περιλαμβάνει τη Ρωσία αλλά όχι με τους όρους του Πούτιν»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε στις 22 Ιουλίου ότι οι μελλοντικές ειρηνευτικές προσπάθειες πρέπει να περιλαμβάνουν τη Ρωσία, αλλά όχι με τους όρους του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.



Ακόμα μια θλιβερή πρωτιά για την χώρα μας και την ελληνική κυβέρνηση

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα, ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, αναφέρει πως η χώρα έχει την πρωτιά σε όλη την ΕΕ στα ατυχήματα ανά εκατομμύριο χιλιομέτρων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις!



Ποια είναι η πολωνή πολιτικός που είπε ότι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επικρίθηκε έντονα για τις μεταναστευτικές και πράσινες πολιτικές της από εκπρόσωπο της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Στο «τιμόνι» της Κομισιόν για άλλη μια πενταετία η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν – Πήρε 401 ψήφους

Στη θέση της προέδρου της Κομισιόν θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξήχθη στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επανεξελέγη με 401 ψήφους. Κατά της προέδρου ψήφισαν 284 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ υπήρξαν και 15 απουσίες.



Φον ντερ Λάιεν: «Θα μετατρέψουμε την ΕΕ σε αμυντική ένωση»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην πολιτική της πλατφόρμα που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι η δουλειά της τα επόμενα πέντε χρόνια θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας «αληθινής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης».