Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 -
Συννεφιά

4 °C

Σήμερα, 19. Ιανουαρίου 2022

Στη στρογγυλή τράπεζα του Λευκού Οίκου Τραμπ, Τριντό και ΙβάνκαΗ Ιβάνκα Τραμπ συμμετείχε σήμερα, μαζί με τον πατέρα της, σε μια στρογγυλή τράπεζα στον Λευκό Οίκο, παρουσία και του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, όπου συζητήθηκε η θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ» είπε η 35χρονη επιχειρηματίας, που καθόταν απέναντι από τον πατέρα της και στα αριστερά του Τριντό. Στις άλλες θέσεις του τραπεζιού βρίσκονταν πολλές γυναίκες ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων.

Η Ιβάνκα, μητέρα τριών παιδιών και δημιουργός μιας κολεξιόν ρούχων και αξεσουάρ, είναι παντρεμένη με τον 36χρονο Τζάρεντ Κούσνερ ο οποίος σήμερα είναι στενός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κρύβει τον θαυμασμό του για την κόρη του και συχνά της πλέκει το εγκώμιο.

Η νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές έθεσε πολλά ερωτηματικά για την απουσία μιας σαφούς διαχωριστικής γραμμής μεταξύ των επιχειρήσεών του –και εκείνων της κόρης του– και των πολιτικών καθηκόντων του. Τα ερωτηματικά πλήθυναν λόγω της επίμονης άρνησής του να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του.

«Πρέπει να διευκολύνουμε την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών στα κεφάλαια» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνοντας ότι είχε τοποθετήσει πολλές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στις επιχειρήσεις του και ότι ήταν «καταπληκτικές».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Τζάστιν Τριντό, του αποκάλυψε ότι έτρεφε «μεγάλο σεβασμό» για τον πατέρα του, τον Πιερ Έλιοτ Τριντό, που υπήρξε επίσης πρωθυπουργός του Καναδά.

«Χαίρομαι πολύ που μπορώ να σας ακούσω σήμερα» είπε από την πλευρά του ο Τριντό μιλώντας στις επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη συζήτηση.