Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιστολή μεγάλων θεσμικών επενδυτών υπέρ της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα



Να εφαρμόσουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα καλούν τα επτά οικονομικά ισχυρότερα κράτη του κόσμου μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, με φόντο τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία.

«Ως μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές, πιστεύουμε ότι η μείωση της κλιματικής αλλαγής είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση των επενδύσεών μας» αναφέρουν σε επιστολή που δημοσιεύουν σήμερα 214 θεσμικοί επενδυτές. «Προτρέπουμε όλα τα έθνη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κατά τη συμφωνία» προσθέτουν. Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν το Σύστημα Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνιας και άλλα ταμεία σύνταξης από τη Σουηδία έως και την Αυστραλία.

Η επιστολή απευθύνεται στις κυβερνήσεις της Ομάδας των Επτά (G7), εν όψει της συνάντησης τους στην Ιταλία, στις 25 και 26 Μαΐου, καθώς και στους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) που θα συναντηθούν στη Γερμανία τον Ιούλιο.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες εάν θα επιχειρήσει να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας στη συμφωνία του 2015, η οποία στοχεύει στη μείωση της αυξανόμενης θερμοκρασίας του πλανήτη με τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.