Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

ΗΠΑ



H Τουρκία δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει F-35: Ποιοι είναι οι 4 λόγοι σύμφωνα με Αμερικανό ειδικό

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει F-35, απαριθμούνται σε άρθρο που δημοσιεύεται από το National Security Journal.



Στις 10 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία Τράμπ - Χάρις

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι «κατέληξε σε συμφωνία» ώστε να διεξαχθεί η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία της 10ης Σεπτεμβρίου με τη Δημοκρατική αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, δύο ημέρες αφού απείλησε να μην μετάσχει.



«Το Πεκίνο θέλει να έχει συνομιλίες σε βάθος με την Ουάσινγκτον», είπε ο κινέζος ΥΠΕΞ στον σύμβουλο του Μπάιντεν

Η Κίνα θέλει να έχει συνομιλίες σε βάθος με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι πριν από συνάντησή του στο Πεκίνο με τον Τζέικ Σάλιβαν, στενό σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία γίνεται εν μέσω διμερών και περιφερειακών εντάσεων.



Η Μαρία Ζαχάροβα αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο του πολέμου: «Είτε ολόκληρος ο πλανήτης θα είναι κάτω από το ζυγό των διεστραμμένων, είτε όχι. Και αυτό είναι η αλήθεια».

Χείμαρρος  η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα για τους πραγματικούς λόγους του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.



Ιράν: Ο νέος υπουργός Εξωτερικών ζητά διάλογο με την ΕΕ για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

Ο Αμπάς Αραγτσί, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, κάλεσε για διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολούθησε την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.



ΗΠΑ: Η επιρροή του Ομπάμα προς την Καμάλα Χάρις – Παρέμειναν σε επαφή μετά τις εκλογές του 2020

Μόλις εξασφάλισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις δέχθηκε τις συμβουλές του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.