Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΚΛΙΜΑ



Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

Η δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν να ενισχυθεί η έρευνα για τις αλλαγές που προκαλούνται, εκφράζοντας φόβους για καταστροφικές επιπτώσεις στο κλίμα στο σύνολό του.



Μελέτη: Η βαρυτική έλξη του «κόκκινου πλανήτη» ίσως να επηρεάζει την κίνηση των ρευμάτων στους ωκεανούς της Γης

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως παρόλο που ο Άρης απέχει κατά μέσο όρο κάπου 225 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη, ίσως να επηρεάζει την κίνηση των ρευμάτων στα βάθη των ωκεανών του πλανήτη μας.



Από τον γλυκό χειμώνα στο ανυπόφορο καλοκαίρι – Η κλιματική αλλαγή θα είναι αισθητή στην Ελλάδα

Για το ασυνήθιστα ζεστό χειμώνα στην Ελλάδα αλλά και για τους κινδύνους που ενέχει η αύξηση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, κάνουν λόγω τα γερμανικά μέσα. Τις τελευταίες ημέρες οι καιρικές συνθήκες στην Αθήνα είναι ιδανικές, με έναν καταγάλανο ουρανό και τον υδράργυρο να δείχνει 19 βαθμούς Κελσίου.



Καιρός: Με νεφώσεις και τοπικές βροχές η αυριανή μέρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

Αύριο Τρίτη (12/12), σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες, στη Θράκη έως το μεσημέρι και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.



Εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα εξαιτίας της παρουσίας του Ισραήλ

Οι εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν σήμερα από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28), που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ιρανικό κρατικό μέσο μετέδωσε πως οι εκπρόσωποι αποχώρησαν για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία ισραηλινής αντιπροσωπείας.



Τζόνσον: Η επιτυχία της διάσκεψης της Γλασκώβης για το Κλίμα κρέμεται από μία κλωστή

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι είναι «επισφαλές» πως η επικείμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP26 θα διασφαλίσει τις συμφωνίες που χρειάζονται για να την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.