Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άγριο παρασκήνιο - Απειλή Τραμπ για αποχώρηση από τη Συμμαχία



Την είδηση μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Σύμφωνα με αυτό, ο αμερικανός Πρόεδρος απείλησε με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ αν οι χώρες δεν αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες. Όλα έγιναν στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση σήμερα όπου ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συμμαχία.

Θέμα της συνάντησης σήμερα στις Βρυξέλλες ήταν οι αμυντικές δαπάνες, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters. Ωστόσο οι δύο αυτές πηγές διέψευσαν μιλώντας στο Reuters ότι ο Τραμπ απείλησε να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ζήτησαν από την Ουκρανία και τη Γεωργία, χώρες που δεν ανήκουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να αποχωρήσουν από την αίθουσα για μια μη προγραμματισμένη συζήτηση μεταξύ μόνο των μελών, εξήγησαν οι πηγές αυτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε πιο σκληρή γλώσσα σήμερα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ισπανίας.

Μάλιστα επανέλαβε σε έντονο τόνο τη θέση του ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να πετύχουν τον στόχο του 2% για τις αμυντικές τους δαπάνες σε μικρό χρονικό διάστημα.